Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παράνομη η στάση εργασίας των δημοσιογράφων

Παράνομη κρίθηκε τελικά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η χτεσινή 3ωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, που είχε κηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Στα δικαστήρια προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Μέχρι να κηρυχτεί η στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική δε μεταδόθηκαν τα δελτία ειδήσεων των 13.00, ενώ το MEGA, πριν καν ανακοινωθεί από την ΕΣΗΕΑ η απόφαση του δικαστηρίου, έσπευσε να μεταδώσει το δελτίο ειδήσεων των 14.00. Συγχρόνως, το ρόλο του απεργοσπάστη ανέλαβε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ, που πριν ανασταλεί η στάση εργασίας μετέδιδε από τις 12 μ. ενημερωτική εκπομπή (με τους Μπ. Παπαδημητρίου και Αρη Πορτοσάλτε στα «μικρόφωνα»).

Παράλληλα, την ώρα έναρξης της κινητοποίησης εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΣΗΕΑ, πορεία προς τη Βουλή και την Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΙΗΕΑ) στη Ρηγίλλης. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με νομικούς συμβούλους της ΕΙΗΕΑ, μεταφέροντας το αίτημα να δεσμευτούν οι εκδότες ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον Τύπο.

Να σημειωθεί ότι χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο Τύπο» πραγματοποίησαν εκ νέου Γενική Συνέλευση, καθώς και νέα συνάντηση με τον εκκαθαριστή της επιχείρησης όπου διαπραγματεύτηκαν για μία ακόμη φορά τους όρους της ομαδικής τους απόλυσης.

«Αναστατωμένοι» είναι και οι 20 εργαζόμενοι που απασχολούνται στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις και στην πολιτική». Μετά και την τελευταία προχτεσινή εκπομπή, παραμένει άγνωστο αν οι 20 εργαζόμενοι (από τους οποίους οι 17 είναι δημοσιογράφοι) θα παραμείνουν στο δυναμικό του σταθμού ή θα απολυθούν, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη λίστα των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ