Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος σε έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, τον «Μπαρμπα-Γιάννη», όπως είναι γνωστός ο Γιάννης Παπαϊωάννου, θα μεταδώσει σήμερα στις 21.30 η εκπομπή της τηλεόρασης του «902» «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα».

Ξεκινώντας προπολεμικά (1937) με τη θρυλική «Φαληριώτισσα» μέχρι και το 1972, που έφυγε ξαφνικά σε αυτοκινητικό δυστύχημα, σε ηλικία 58 χρόνων, δε σταμάτησε να δημιουργεί για να αφήσει πίσω του περισσότερα από 400 τραγούδια - σταθμούς στο λαϊκό τραγούδι. Ενα μικρό δείγμα από αυτά παίζουν και ερμηνεύουν τα μέλη του συγκροτήματος που εμφανίζονται στο «Ανηφόρι», γνωστό στέκι του ρεμπέτικου τραγουδιού στον Πειραιά πολλά χρόνια, σεβόμενοι βέβαια τη μουσική και ιστορική τους αξία.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, όμως, εκτός από δημιουργός, υπήρξε και ένας καταπληκτικός άνθρωπος για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχουν πει όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες του. Για τον άνθρωπο Γιάννη Παπαϊωάννου, συζητούν με τον Πάρη Μήτσου, τα δύο του παιδιά, η Χρύσα και ο Αντώνης, ξεδιπλώνοντας μάλιστα άγνωστες πτυχές και λεπτομέρειες της πολύ σημαντικής καλλιτεχνικής του πορείας, των συνεργατών του, αλλά και της καθημερινότητάς του. Επιμέλεια - παρουσίαση: Πάρης Μήτσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ