Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

«ΦΑΚΕΛΩΜΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «LEROY MERLIN» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία «LEROY MERLIN» είναι ιδιοκτήτρια μεγάλου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη εταιρεία απαιτεί από όσους θέλουν να εργαστούν σε αυτήν, να δηλώσουν στην αίτησή τους αν είναι μέλη και ποιων κοινωνικών και επαγγελματικών οργανώσεων. Στην ουσία, «φακελώνει» τους εργαζόμενους και τους υποψήφιους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε κοινωνικούς, εργατικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και την κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Εντάσσεται στη συνολικότερη τακτική των επιχειρηματικών ομίλων, των πολυεθνικών, για την τρομοκράτηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και τον περιορισμό των ατομικών, συλλογικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Πολιτικής που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματι­κών ομίλων σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, αν θα παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό γεγονός των πιστοποιητικών «κοινωνικών φρονημάτων» στη συγκεκριμένη εταιρεία.

ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΛΙΑΣΙΔΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Εκτεταμένη περιβαλλοντική ζημιά, υπέστη η πηγή «Βλαχογιάννη» από την οποία υδρεύεται η κοινότητα Μακρυνίτσας, εξαιτίας αυθαιρεσίας μονάδας πολεμικής αεροπορίας στο Πλιασίδι. Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία της κοινότητας Μακρυνίτσας ότι το δίκτυο ύδρευσης έχει μολυνθεί με πετρέλαιο, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη πηγή, που βρίσκεται κάτω από τη στρατιωτική μονάδα, ήταν μολυσμένη με πετρέλαιο. Από τον έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο φορέων στη μονάδα της πολεμικής αεροπορίας στο Πλιασίδι, διαπιστώθηκε περιβαλλοντική ζημιά και ορατή ρύπανση του εδάφους και της βλάστησης, σε έκταση που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα δύο στρέμματα γύρω από το βόθρο και κατάντι αυτού, όπου έριχναν κυβικά πετρελαίου και ορυκτέλαια από λειτουργίες της μονάδας πολεμικής αεροπορίας. Για τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αντώνης Σκυλλάκος και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Αμυνας τι μέτρα θα πάρουν, για την άμεση διακοπή της αυθαίρετης ρύπανσης και την πλήρη αποκατάσταση του νερού της πηγής από την οποία υδρεύεται η Μακρυνίτσα. Επίσης, σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε να υπάρχει αυστηρός έλεγχος των στρατιωτικών μονάδων, προκειμένου η συλλογή των ρυπογόνων - επικίνδυνων υλικών και αποβλήτων να γίνεται με κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΥΕΝ: Τεράστια είναι τα κενά στις οργανικές θέσεις (περίπου 700 κενές θέσεις) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των Νομικών Προσώπων του, όπως είναι το ΝΑΤ, ο Οίκος Ναύτου, η Ναυτική Εκπαίδευση, η Πλοηγική Υπηρεσία και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας. Ειδικότερα, το ΝΑΤ κινδυνεύει με οργανωτική κατάρρευση, καθώς από τις 440 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνον οι 150. Στο Ταμείο έχουν να γίνουν προσλήψεις από τις αρχές της δεκαετίας του '90, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή 150 εργαζόμενοι, από τους οποίους μάλιστα οι 50 ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν, να καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες ενός Ταμείου, όπου μόνον οι συνταξιούχοι είναι πάνω από 65 χιλιάδες. Στον Οίκο Ναύτου είναι καλυμμένες μόνον οι 70 από τις 180 οργανικές θέσεις, ενώ και οι μισές θέσεις των γιατρών που προβλέπονται είναι κενές. Επιπλέον τα κτίρια των ιατρείων βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Παρομοίως, στη Ναυτική Εκπαίδευση, από τις 200 οργανικές θέσεις καλύπτονται οι 97, το 75% των καθηγητών είναι ωρομίσθιοι, ενώ το κτίριο του Κέντρου Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) είναι επίσης ετοιμόρροπο. Μάλιστα τα παραπάνω κενά, όπως αποκαλύφθηκε στις 30/6, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΥΕΝ (ΠΟΥΕΝ), σχεδιάζεται να καλυφθούν μέσω προγραμμάτων stage, δηλαδή με ανασφάλιστους εργαζόμενους, που θα αμείβονται με μισθό των 440 ευρώ. Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Διαμάντω Μανωλάκου, Βέρα Νικολαΐδου και Νίκος Γκατζής ρωτούν τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Απασχόλησης, αν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις όλου του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού στο ΥΕΝ και τα Νομικά του Πρόσωπα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς για το 6ήμερο και την ψηφιακή κάρτα (2024-07-11 00:00:00.0)
Απαιτεί άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων από τη «Leroy Merlin» (2017-04-04 00:00:00.0)
Στις κάλπες οι εμποροϋπάλληλοι του Πειραιά (2013-11-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-06-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν να δένουν πλοία και να απολύουν (2008-09-19 00:00:00.0)
Στα μέτρα των εφοπλιστών (1998-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ