Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δείτε στον «902 TV»

Παρακολουθήστε σήμερα από την τηλεόραση του «902» την εκπομπή «Εις υγείαν». Η εκπομπή θα ασχοληθεί με τη λεγόμενη γρίπη των χοίρων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τη νέα γρίπη στην ανώτατη κατηγορία 6 που αντιστοιχεί σε πανδημία - την πρώτη από το 1968. Τότε είχε προκληθεί πανδημία από τη λεγόμενη γρίπη του Χονγκ Κονγκ, που σκότωσε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εποχική γρίπη προκαλεί κάθε χρόνο 250 με 500 χιλιάδες θανάτους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ιός Η1Ν1 της γρίπης Α (γρίπη των χοίρων) είχε διαδοθεί έως τις 6-07-2009 σε περίπου 94 χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Ενώ οι θάνατοι από τον ιό ανέρχονται στους 429.

Το επίπεδο συναγερμού 6 που ανέβασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημαίνει ότι η εξάπλωση της γρίπης Η1Ν1 πληροί τα επίσημα κριτήρια της πανδημίας - το κυριότερο από αυτά είναι η σταθερή εξάπλωση από άνθρωπο σε άνθρωπο πέρα από την ήπειρο στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο ιός. Η απόφαση του ΠΟΥ προτρέπει τις κυβερνήσεις να θέσουν σε ισχύ τα σχέδια αντιμετώπισης επιδημιών και να διαθέσουν άμεσα νέα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η απόφαση θα επιταχύνει επίσης τις διαδικασίες για την ανάπτυξη εμβολίου. Χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα παρέχει στην εκπομπή ο πνευμονολόγος Βασίλης Τσούτσος, διευθυντής Κλινικής Φροντίδας στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Επιμέλεια - παρουσίαση: Ειρήνη Μπαλντίδη («902 TV», 18.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ