Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Εικαστικά
Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία

Φωτογραφία του Σ. Β. Σκοπελίτη
Φωτογραφία του Σ. Β. Σκοπελίτη
Αναχωρητής από ιδιοσυγκρασία, ο Βασίλης Κυπραίος ζωγραφίζει και κρατά σημειώσεις. Ψάχνει και αποτυπώνει. Υλικά και χειρονομία συνθέτουν τις εκθέσεις του και φανερώνουν τη μαγεία της ζωγραφικής. Σ' αυτή την έκθεση, σχέδια κρεμασμένα ελεύθερα στους τοίχους των «Νέων Μορφών» (Βαλαωρίτου 9), εξαντλούν το θέμα της κίνησης του ανθρώπινου σώματος, σ' ένα περιβάλλον, όπου υπαινικτικά, φως και σκοτάδι, συνοδεύουν τις χθόνιες καταβολές μας. Χειρονομία λοιπόν είναι ο τίτλος της νέας δουλιάς των δύο τελευταίων χρόνων που θα παρουσιάσει ο Β. Κυπραίος στην γκαλερί «Νέες Μορφές», από τις 7 Νοέμβρη έως τις 3 του Δεκέμβρη.

  • Μία ενδιαφέρουσα έκθεση γλυπτικής φιλοξενείται στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Ο Βασίλης Παπασάικας εκθέτει την πρόσφατη γλυπτική του δημιουργία, έργα σε τερακότα και ορείχαλκο, στα οποία κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή. Ο Β. Παπασάικας γεννήθηκε στο Καινούργιο Τριχωνίδος - Αιτωλοακαρνανίας το 1956. Σπούδασε σχέδιο στο εργαστήριο του Βρασ. Βλαχόπουλου και γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (1979-1984) στο εργαστήριο του Γιώργου Νικολαΐδη. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές, αλλά και ομαδικές εκθέσεις.
  • Ατομική έκθεση έργων της ζωγράφου - χαράκτριας Ρουμπίνας Σαρελάκου, φιλοξενείται έως τις 11 του Νοέμβρη στην γκαλερί «ΗοΗα» (Δροσίνη 16, Κηφισιά).
  • Την προσωπική δουλιά δύο καλλιτεχνών, της ζωγράφου Μαρίας Σταμάτη και του γλύπτη Μικέ Δεληστάθη, παρουσιάζει (έως 13/11) ο χώρος σύγχρονης τέχνης «Ελεμεντς» (Δεινικράτους 53 και Μαρασλή).

«Οικογένεια», έργο του Β. Παπασάικα
«Οικογένεια», έργο του Β. Παπασάικα
«Οι κρυψώνες του φωτογράφου» ονομάζεται η έκθεση του Σ. Β. Σκοπελίτη που παρουσιάζεται στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του Νοέμβρη.

  • Ο ζωγράφος Δημήτρης Τράγκας παρουσιάζει (έως 4/11) στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18), την εικαστική του δημιουργία. Πρόκειται για 91 έργα, που στην πορεία της δημιουργίας τους έγιναν βιβλίο με τίτλο «Η ιστορία του τετραγώνου» (εκδόσεις Πατάκη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ