Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ
Στο δεύτερο σκαλοπάτι

Σπουδαία επιτυχία αποτελεί για την Εθνική εφήβων η δεύτερη θέση στον κόσμο (φάση από τον τελικό με τις ΗΠΑ)

Eurokinissi

Σπουδαία επιτυχία αποτελεί για την Εθνική εφήβων η δεύτερη θέση στον κόσμο (φάση από τον τελικό με τις ΗΠΑ)
Με τη δεύτερη θέση στον κόσμο επέστρεψε από την Ν. Ζηλανδία η Εθνική εφήβων, η οποία πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο φετινό Μουντομπάσκετ, χάνοντας στον τελικό από τις ΗΠΑ με 88-80. Και μπορεί η ήττα στον τελικό να αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στους πιτσιρικάδες του Γιώργου Βλασσόπουλου, αφού κατάφεραν να φθάσουν στην πηγή αλλά να μην... πιουν νερό (χρυσό), ωστόσο καθόλου δε μειώνει την επιτυχία της ομάδας. Αλλωστε το γεγονός ότι πέρσι είχαν καταφέρει να πάρουν την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φέτος τη δεύτερη στον κόσμο αποδεικνύουν περίτρανα την αξία και το ταλέντο των παικτών που απαρτίζουν την Εθνική εφήβων.

Βλασσόπουλος: Δικαιολογήσαμε τον τίτλο μας

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος ανέφερε πως υπάρχει πίκρα για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου, ωστόσο παραδέχτηκε ότι η Εθνική εφήβων δικαιολόγησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το τέλος της αναμέτρησης με τις ΗΠΑ σχολίσε: «Είναι μια τεράστια επιτυχία για το μπάσκετ και κατ' επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό. Σε ένα δύσκολο τουρνουά καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τις δικές μας δυσκολίες με τον τραυματισμό του Σαρικόπουλου και την ίωση που ταλαιπώρησε τον Σλούκα και φτάσαμε να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο».

Πάλεψε στα ίσια

Κόντρα στην αήττητη ομάδα του τουρνουά και φαβορί της αναμέτρησης (όπως ήταν και παρέμειναν οι ΗΠΑ), η Εθνική μας παρά τα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα κατάφερε να σταθεί ισάξια. Καθοριστικό για το ελληνικό συγκρότημα ήταν το δεύτερο δεκέλαπτο όταν μετά το ισοροπημένο 19-19 της Α' περιόδου ένα πεντάλεπτο «μπλακ άουτ» των Ελλήνων παικτών έδωσε το δικαίωμα στους Αμερικανούς με ένα σερί 16-1 να ξεφύγουν και να προηγηθούν με 35-20 και 46-30 στο ημίχρονο. Η πιεστική άμυνα της ελληνικής ομάδας στις αρχές της επανάληψης άλλαξε ξανά τις ισορροπίες, με την Ελλάδα να μειώνει σε 50-42, ωστόσο οι αντίπαλοι βρήκαν τις λύσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν περισσότερο, κρατώντας την πρωτοπορία στο σκορ.

Τα Δεκάλεπτα: 19-19, 30-46, 51-60, 80-88.

Ελλάδα: Παπαντωνίου 1, Κατσίβελης 5, Μάντζαρης 3, Παπανικολάου 12, Γεωργάκης 1, Σλούκας 17, Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 16, Κασελάκης 15, Σαρικόπουλος 2.

HΠΑ: Γκιμπς 13, Κάρι 9, Τέιλορ 18, Μακ 4, Τόμπσον 10, Γουάιτ 9, Σούρνα 1, Μίλερ 8, Μούλτρι 10, Τόμπκινς 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ