Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ολοταχώς για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Υπέρ ψήφισε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, Ν. Γιαννόπουλος

Την πόρτα για την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ανοίγει η χτεσινή απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον καθορισμό νέων ζωνών ως περιοχών τουριστικής δραστηριότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Οπως δήλωσε στη χτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο Μιχάλης Σπυριδάκης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣΘ, η απόφαση αυτή, που χαρακτηρίζει τουριστικές ακόμη και περιοχές που βρίσκονται μέσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αποτελεί το προοίμιο όχι για την τουριστική δραστηριοποίηση σε κάποιες περιοχές, αλλά για κατάργηση διά της πλαγίας οδού της αργίας της Κυριακής και της καταστρατήγησης κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, εξυπηρετώντας στο τέλος τους μεγαλοκαταστηματάρχες και τα εμπορικά κέντρα.

Χαρακτηριστικά, ανάμεσα στις περιοχές που χαρακτηρίζονται τουριστικής δραστηριότητας αναφέρονται η Αριστοτέλους, η παλαιά και νέα παραλία, οι πλατείες Αθωνος και Αρχαίας Αγοράς, τα Λαδάδικα, το Μπιτ Παζάρ, περιοχές της Ανω πόλης.

Το θέμα του καθορισμού δημοτικών διαμερισμάτων ως περιοχών τουριστικής δραστηριότητας συζητήθηκε στην αρχή της χτεσινής συνεδρίασης και εκτός ημερησίας διάταξης (για να μην ενημερωθούν, προφανώς, οι εμποροϋπάλληλοι και τα σωματεία). Ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση η τουριστική ανάπτυξη με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αλλά και ο Ν. Γιαννόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι είναι άλλο πράγμα ο χαρακτηρισμός περιοχής ως τουριστικής δραστηριότητας κι άλλο πράγμα η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Τελικά, υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισε ο εκπρόσωπος της ΝΑΣ και ο Σ. Πλωμαρίτης. Μάλιστα ο Ν. Γιαννόπουλος ψηφίζοντας υπέρ του χαρακτηρισμού περιοχών ως «τουριστικού ενδιαφέροντος» συμπλήρωσε δημαγωγικά πως «άμα καταργηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, εμάς θα μας βρουν απέναντι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ