Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚ ΑΠΘ
Να καταδικαστούν οι ενέργειες εκφυλισμού

Ανακοίνωση, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη ...δράση των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ σε Μεταπτυχιακό της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ

Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έχουν αναπτύξει σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ διάφορες μεθόδους και δίκτυα αλληλοδιαπλοκής με μερίδα μελών ΔΕΠ και εργαζομένων, με αποτέλεσμα (ειδικά μπροστά σε εκλογικές διαδικασίες) να οργιάζουν τα ρουσφέτια και η χειραγώγηση όχι μόνο της ψήφου, αλλά κυρίως των νεανικών συνειδήσεων. Ο «Ριζοσπάστης» πολλές φορές στο παρελθόν αποκάλυψε πτυχές αυτής της κατάντιας, με περιπτώσεις διανομής σημειώσεων, αλλοίωσης βαθμολογιών, οργάνωσης σεμιναρίων με βεβαιώσεις σπουδών και πολλά άλλα. Ενα τέτοιο περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα πρόσφατα και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ): Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ λειτουργούσε καθ' υπόδειξη των φοιτητικών παρατάξεων της ΝΔ (ΔΑΠ) και του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ).

Η ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής ΑΠΘ αρνείται ότι ακολουθεί τέτοιες πρακτικές δοσοληψιών, πελατειακών σχέσεων και παρατυπιών. Δυστυχώς, η πραγματικότητα που βιώνουν οι φοιτητές τούς διαψεύδει.

«Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι δημιούργημα της πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που απαξιώνει διαχρονικά και σταθερά την Ανώτατη Εκπαίδευση με λογικές ανταμοιβής και αγοραπωλησίας», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Πανεπιστημονική Συνδικαλιστική Κίνηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων.

«Οι μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες, στο σύνολό της η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι εργαζόμενοι πρέπει, και με αφορμή την τελευταία αυτή εξέλιξη, να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με τη δράση αυτών των δυνάμεων τόσο στους φοιτητές, όσο και στα μέλη ΔΕΠ. Να τις καταδικάσουν, να τις απομονώσουν. Είναι ξεκάθαρος πλέον ο ρόλος τους: Διάλυση και εκφυλισμός του κινήματος, απαξίωση των ακαδημαϊκών διαδικασιών, του πανεπιστημίου, με στόχο την προώθηση της πολιτικής της εμπορευματοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με το κεφάλαιο για την αύξηση των κερδών του», αναφέρει. Και καλεί όλους τους Μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες, τους φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ, τους εργαζόμενους, να αντισταθούν σε αυτές τις λογικές και πρακτικές. Να κλιμακώσουν την πάλη τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων για μια Ανώτατη Εκπαίδευση και Ερευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και της κοινωνικής προόδου, ενάντια στη συνδιαλλαγή και στο ξεπούλημα των διεκδικήσεων του κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ