Κυριακή 19 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Κρίσιμη αναμέτρηση με τα μονοπώλια

Η νίκη των εργαζομένων του κλάδου θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης τονίζει το ΠΑΜΕ, που καλεί σε έμπρακτη συμπαράσταση στους απεργούς

Μια κρίσιμη απεργιακή μάχη ενάντια στα μονοπώλια δίνουν την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2009 με βάση το πλαίσιο διεκδίκησης που προβάλλει η ταξική Ομοσπονδία στον κλάδο. Πρόκειται για μια κρίσιμη αναμέτρηση ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που, με πρόσχημα την κρίση, οι επιχειρηματίες στον κλάδο αλλά και γενικότερα επιδιώκουν καίριο χτύπημα τόσο στις κλαδικές ΣΣΕ όσο και συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία και τα σωματεία - μέλη που συσπειρώνονται στη γραμμή της, παλεύουν μέχρι τελευταία στιγμή ώστε το μήνυμα της απεργίας και η σημασία της επιτυχίας της να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλη την χώρα, να γίνει υπόθεση και του τελευταίου εργαζόμενου. Οι καθημερινές εξορμήσεις καταγράφουν ήδη τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, που ενισχύει άλλωστε η επιτυχία και της απεργίας στις 8 Ιούλη. Σ' αυτή τη βάση η κλαδική Ομοσπονδία θα προσέλθει και στη μεθαυριανή συνάντηση που έχει οριστεί με το ΣΕΒ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία. Να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές φρουρές - όπως έμπρακτα συμμετείχαν και περιφρούρησαν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου την απεργία στις 8 του Ιούλη - έξω από τις πύλες των εργοστασίων σε όλη την Ελλάδα στις 23 του Ιούλη γιατί, όπως υπογραμμίζει, «η νίκη των εργαζομένων στον κλάδο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και η υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης Εργασίας είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων της χώρας μας».

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Οπως υπογραμμίζει, «είναι ανάγκη σήμερα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στους εργοδότες και το κεφάλαιο, που επιδιώκουν να συνεχίσει η κερδοφορία τους, ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους». Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το μέτωπο της μαχητικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του κλάδου.

Στη μάχη και οι λογιστές

Την ίδια μέρα η Ομοσπονδία Λογιστών κλιμακώνοντας τον αγώνα της για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ διοργανώνει συλλαλητήριο και καλεί τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει οριστεί συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27) και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ. Θετικά είναι τα μηνύματα για την αγωνιστική κλιμάκωση και διεκδίκηση για την υπογραφή ΣΣΕ με βάση το πλαίσιο της Ομοσπονδίας, που έρχονται από τους χώρους δουλειάς, όπου οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο περιόδευσαν όλη την προηγούμενη βδομάδα. Οι περιοδείες συνεχίζονται και όλες τις επόμενες μέρες μέχρι και την κινητοποίηση του κλάδου.


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ