Κυριακή 26 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
172 συμμετοχές στο «Ικαρος 2009»

Ο Ρώσος Βλ. Κράμνικ ήταν ο νικητής του φετινού Ντόρτμουντ!

Η Γιουγκοσλάβα WGM Μαρία Μανάκοβα στο Διεθνές «Ικαρος 2009»
Η Γιουγκοσλάβα WGM Μαρία Μανάκοβα στο Διεθνές «Ικαρος 2009»
Σκάκι, κινηματογράφο, μουσική και θέατρο από 3 δήμους της Ικαρίας, αλλά και προβληματισμός για το ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), όπου ήδη δε λειτουργεί από τις 20 Μάη στον Αγιο Κήρυκο.

Δεκάδες οι εκδηλώσεις στο «Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων» (ολοκληρώνεται στις 23 Αυγούστου στο λιμάνι Ευδήλου - Ρεγκάτα με τη συναυλία «Οι δρόμοι της θάλασσας» του Μίμη Πλέσσα), δεκάδες και οι σκακιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 172 σκακιστών και σκακιστριών από 23 χώρες.

Στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου, όπου έγιναν αγώνες πολλών κατηγοριών, μεγάλη ήταν και η συμμετοχή παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και πολλών διαιτητών, όπως ο διεθνής Οδυσσέας Βαζελάκης, η υπεύθυνη διεξαγωγής αγώνων Ανδρα Τσιμίνα, ο Δημ. Σκυριανόγλου και ο Μιχάλης Βένιος, που είχαν τη διεύθυνση των αγώνων, ο Μιχάλης Πρεβενιός, ο Χρήστος Κεφαλής στο «Μπουλετίν» και οι διαιτητές Ευγενία Ζευγίτη, Σάββας Κυριάκου, ο Χρήστος Κοντογιάννης, Γιώργος Κουλιαξουζίδης, Φωτεινή Αγγελάκη και Κώστας Χαλιωρής.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Πολωνός Ρόμπερτ Κεμπίνσκι ήταν επικεφαλής με 6 βαθμούς στους 6 αγώνες και ακολουθούσαν Μάρκους με 5,5 β., ενώ από 5 βαθμούς είχαν οι Βορουμπιόβ, Τουκμάκοβ, Μίστα, Χουρτσιλάβα (ήταν η 1η γυναίκα), Ρις και Κλιπ.

* Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βλαντιμίρ Κράμνικ ήταν ο φετινός νικητής του ισχυρού Διεθνούς Τουρνουά της Γερμανίας (Ντόρτμουντ) με 6,5 β., στους 9 αγώνες, 2.-4. Λέκο (Ουγγ. 2756), Κάρλσεν (Νορβ. 2772), Γιακοβένκο (Ρωσ. 2760) από 5,5 β., 5. Μπακρό (Γαλλ. 2721) 4 β., 6. Νάιντιτς (Γερμ. 2697) με 3 β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ