Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ανεργία και απολύσεις

ΡΩΜΗ - ΣΟΦΙΑ.--

Το 9,3% θα αγγίξει η ανεργία το 2010 στην Ιταλία, έναντι 7,9%, όπως εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί μέσα στο 2009, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε χθες το Ιταλικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών και Ανάλυσης, Isae.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ της χώρας θα περισταλεί φέτος κατά 5,3%, εκτίμηση που φαίνεται να συμβαδίζει με προγενέστερη εκτίμηση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, που έκανε λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,2%.

Σε παράλληλη έρευνά του, το Ιταλικό Συμβούλιο για την Οικονομία και την Εργασία, Cnel, προβλέπει ότι οι Ιταλοί που θα χάσουν τη θέση εργασίας τους μπορεί να ξεπεράσουν τις 500.000. Οι εκτιμήσεις του Cnel συμπίπτουν, όμως, με εκείνες του Isae, σε ό,τι αφορά τη γενικότερη εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και, ειδικότερα, στη διαπίστωση ότι έχει πλέον ξεπεραστεί η πιο κρίσιμη φάση της.

Στη Βουλγαρία, η βιομηχανία επεξεργασίας Μετάλλων «Radomir Metal Industries», που είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στην περιοχή της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, ανακοίνωσε την απόλυση 100 εργαζομένων στο πλαίσιο «υλοποίησης πολιτικής της εταιρείας, για τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων», προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας που αντιμετωπίζει εξαιτίας της δραστικής μείωσης των παραγγελιών της. Το Μάρτη, η εταιρεία απέλυσε 600 εργαζομένους, ενώ έθεσε το 60% του εργατικού δυναμικού της, σε καθεστώς μείωσης των ωρών εργασίας. Το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύουν λιγότερες ώρες θα αυξηθεί κατά 10% από τα μέσα Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ