Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Αγωνία για Μάσα

Θετική εξέλιξη παρουσιάζει η πορεία της υγείας του Φελίπε Μάσα, έπειτα από το ατύχημα που είχε στα επίσημα δοκιμαστικά στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν επισημάνθηκε πως ο Βραζιλιάνος πιλότος της Φόρμουλα 1 μπορεί ακόμα να μην είναι σε θέση να μιλήσει, αλλά ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των γιατρών κουνώντας αμυδρά τα χέρια και τα πόδια του. Συν τοις άλλοις δεν έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές, κάτι το οποίο προσμετράται στα θετικά.

Ο 28χρονος οδηγός χτυπήθηκε στο κεφάλι από μεταλλικό αντικείμενο (ελατήριο βάρους ενός κιλού), το οποίο προήλθε από το προπορευόμενο μονοθέσιο, του Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Η ταχύτητα η οποία είχε αναπτύξει εκείνη τη στιγμή, σε συνδυασμό με το βάρος του αντικειμένου, αλλά και την πρόσκρουσή του στα προστατευτικά λάστιχα μετά την απώλεια των αισθήσεών του είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο, ενώ αρχικά είχε γίνει λόγος για μόνιμα εγκεφαλικά προβλήματα.

Ο Μάσα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, ο φόβος για μόνιμα εγκεφαλικά προβλήματα δεν επαληθεύεται.

Στον αγωνιστικό τομέα τη νίκη κατέκτησε ο Λουίς Χάμιλτον με Μακλάρεν Μερτσέντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ