Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΓΙΑΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα

Αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα πραγματοποιούν την Πέμπτη το πρωί οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς διεκδικώντας άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που θέτουν με τις δυναμικές κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα.

Στο μεταξύ «για λάθη του ΕΛΓΑ στις εκτιμήσεις για την ακαρπία του 2008» αναγκάστηκε να μιλήσει ο διοικητής του Οργανισμού Ν. Κατσαρός, επιρρίπτοντας, όμως, προκλητικά την ευθύνη γι' αυτά στους συμβασιούχους γεωπόνους. Τα παραπάνω δήλωσε ο διοικητής, σε σύσκεψη στην Ενωση Συνεταιρισμών Λάρισας, που επί της ουσίας αποτέλεσε κομματική σύσκεψη της ΝΔ, αφού αυτή έγινε με τη συμμετοχή κυβερνητικών αγροτοσυνδικαλιστών και απουσία εκπροσώπων των μηλοπαραγωγών, που όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούν δυναμικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Οπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί Αγιάς «ο συνεχής και αταλάντευτος αγώνας των μηλοπαραγωγών ανάγκασε τον κ. Κατσαρό να μιλήσει για λάθη του ΕΛΓΑ στις εκτιμήσεις για ακαρπία του 2008, φορτώνοντας, όμως, τα πάντα στους συμβασιούχους γεωπόνους , με τους οποίους εμείς δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα γιατί είναι παιδιά μας και γνωρίζουμε την πολιτική ομηρεία που υφίστανται». Και υπογραμμίζουν: «Αυτό δε σημαίνει ότι το πρόβλημα έπαψε να υπάρχει και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως τη συγγνώμη του ο κ. Κατσαρός έπρεπε να τη ζητήσει από τους πληγέντες και αδικηθέντες μηλοπαραγωγούς μπροστά τους και όχι σε κλειστή κομματική σύσκεψη και να επανορθώσει κλείνοντας το ραντεβού με τον κ. Υπουργό». Και καταλήγοντας τονίζουν ότι «οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι βρέθηκαν στο πλάι τους και ποιοι πρωτοστατούσαν στις διεκδικήσεις τους, αλλά και ποιοι έλαμψαν διά της απουσίας τους προσδοκώντας κομματικά και προσωπικά οφέλη»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ