Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα

«Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις, γειτονιές, χωριά, με πηγή έμπνευσης τις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού, την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σ' αυτό το πλαίσιο, συζητά για όλα τα προβλήματα της νέας γενιάς, προβάλλει τον αγωνιστικό, ανυπόταχτο τρόπο ζωής, γίνεται ένα βήμα ανάδειξης της πολιτιστικής δημιουργίας. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες είναι:

  • Αύριο, Πέμπτη, στην Εύβοια, στις 8.30 μ.μ. στην Ιστιαία, προφεστιβαλική εκδήλωση, με ομιλητή τον Θανάση Παππά, γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Αύριο Πέμπτη, στην Ελάτεια, στις 8 το βράδυ, το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ διοργανώνει προφεστιβαλική εκδήλωση, με ομιλητή τον Αντώνη Κούκουρα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Προφεστιβαλική εκδήλωση, προς τιμήν του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λήμνο, το Σάββατο 1 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Κοντοπούλι, που ήταν ένας από τους τόπους εξορίας του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κεντρική ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων, καθώς και αφιέρωμα στα μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Ρίτσου.
  • Το Σάββατο 1 Αυγούστου, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, στις 9 το βράδυ, θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ. Για τη ζωή και το έργο του ποιητή, θα μιλήσει ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Κολοβός.
  • Την Κυριακή 2 Αυγούστου, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, προφεστιβαλική εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ διοργανώνει στις 9 το βράδυ, στη Μονεμβάσια (στη θέση Πλάκα) - γενέτειρα του κομμουνιστή ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου, εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας Γιώργος Κυριακάκης, θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Για τη ζωή και το έργο του ποιητή, θα μιλήσει ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Κολοβός, που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης. Η ορχήστρα του Τάκη Σταθέα θα αποδώσει μελοποιημένα ποιήματα. Η Μαρία Τουμπουρού και η Αγγελική Κανδηλιώτη, ερασιτέχνες ηθοποιοί της Θεατρικής Διαδρομής, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το έργο του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ