Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Με αίσθημα «ευθύνης»

Στα παλιά τους τα παπούτσια έγραψαν τα τηλεοπτικά κανάλια τόσο την προχτεσινή υπόδειξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που συνιστούσε ...ψυχραιμία σε ό,τι αφορά τον τρόπο παρουσίασης της «νέας γρίπης», όσο και το «αίσθημα ευθύνης» τους απέναντι στους τηλεθεατές.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ, έστω και μετά από καμιά δεκαριά μέρες που τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών έχουν αναδείξει ως πρώτο θέμα τη «νέα γρίπη», τους κινδύνους και τους φόβους για πανδημία, ζήτησε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κατά τη μετάδοση ειδήσεων, σχολίων και εκτιμήσεων σχετικά με το ζήτημα της δημόσιας υγείας, να μη μεταδίδουν ατεκμηρίωτες πληροφορίες, αλλά και να επιδεικνύουν αίσθημα ευθύνης, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση και ο πανικός στο κοινό.

«

Ο "ιός" επιτέθηκε στο στρατό», «Αυξάνονται τα κρούσματα», «Και νέα κρούσματα», «"Καλπάζει" ο ιός», «Μάχη στην εντατική», «Συναγερμός για τη γρίπη», είναι λίγοι μόνον από τους τίτλους των «συγκρατημένων», υποτίθεται, κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Συγχρόνως, ειδικοί «φιλοξενήθηκαν» και «μεταπηδούσαν» από το ένα «παράθυρο» στο άλλο για να ενημερώσουν πώς θα αντιμετωπιστεί ...ιατρικά η γρίπη, επιρρίπτοντας συγχρόνως ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.

Χρησιμοποιήθηκαν, δηλαδή, όλα εκείνα τα «συστατικά» που χρειάζονται για να ενισχυθεί η σύγχυση και ο πανικός στο κοινό. Κανένας σεβασμός και κανένα αίσθημα ευθύνης δεν επιδείχτηκε, αφήνοντας για μία ακόμη φορά τους τηλεθεατές στο ...ίδιο έργο θεατές.


Α.Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ