Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΑΣΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
φωτο 3

Σήμερα 31 Ιούλη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ, το γένος Πάνου. Η Γεωργία Μπερμπερίδη γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1919. Στην κατοχή πρόσφερε τις υπηρεσίες της από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Μετά την απελευθέρωση, το 1945, για την αντιστασιακή δράση της και τις προοδευτικές της ιδέες πιάστηκε, οδηγήθηκε στο τμήμα Μεταγωγών Πάτρας με την κατηγορία της «παράνομης οπλοκατοχής». Μεταφέρθηκε αργότερα στις γυναικείες φυλακές της Αθήνας και αφέθηκε ελεύθερη στα μέσα του 1946 με το νόμο «περί μερικής αμνηστίας». Στις αρχές του 1947 πιάστηκε και πάλι και εξορίστηκε στην Υδρα. Παρά τις δυσκολίες στάθηκε με αξιοπρέπεια στο πέρασμα της ζωής. Αισιόδοξη από τη φύση της έμεινε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού, αφοσιωμένη στο ΚΚΕ και τακτική αναγνώστρια του «Ριζοσπάστη» ως το θάνατό της.

Στη μνήμη της, καθώς, επίσης, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ και ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ, τα παιδιά της: Δημήτρης Μπερμπερίδης και Χαρά Γιαννακίδη- Μπερμπερίδη προσφέρουν 100 ευρώ για το κτίριο των αρχείων του Κόμματος.

***

Φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΤΑΣΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ που έκλεισαν 11 χρόνια από τον θάνατό του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας και ΕΒΕ Ξύλου.

ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Συντροφικά Κ.Π. και Σ.Φ.


ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ-Πάνου ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ-Πάνου ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ