Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Κλίμα έντασης

Μέσω της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ εξακολουθεί να ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση πως θα αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα που το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται με μεγαλύτερη ένταση. Φυσικά η κυβέρνηση αποσιωπά ότι το θράσος της γειτονικής χώρας «πατάει» στη στήριξη των ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών και της ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου, που η ίδια έχει συμφωνήσει, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικά χτες η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ομιλία της στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 7ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης του Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) στη Βουλή, αναφερόμενη στην ελληνική πολιτική έναντι της Τουρκίας επανέλαβε πως η γειτονική χώρα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τα όσα και περί «καλής γειτονίας» απαιτεί η ΕΕ πριν ενταχθεί σε αυτή.

Ωστόσο, η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί και την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Το γεγονός αυτό καταγράφεται καθημερινά το τελευταίο διάστημα με τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά (Φούρνοι, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι) καθώς και από τις ανακοινώσεις για τουρκικές πετρελαϊκές έρευνες νότια του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες, η Αγκυρα κλιμάκωσε τις προκλήσεις της καθώς φουσκωτή λέμβος από κανονιοφόρο του τουρκικού Ναυτικού περιέπλευσε τη νήσο Ρω φωτογραφίζοντας τοποθεσίες του νησιού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στη Σαμοθράκη, μουσουλμάνος κάτοικος της Θράκης, ο οποίος είχε στην κατοχή του 600 φωτογραφίες. Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την άρση των τηλεφωνικών του επικοινωνιών και των τραπεζικών του καταθέσεων, για να τεκμηριώσουν την κατηγορία της κατηγορίας υπέρ της Τουρκίας, που αποδίδεται στον συλληφθέντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ