Σάββατο 1 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΚ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ
Κοινή πάλη για την ιδεολογική και πολιτική ενότητα των κομμουνιστών

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Ιρλανδία

Στις 26 και 27 του Ιούλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, επισκέφτηκε την Ιρλανδία προσκεκλημένη του ΚΚ Ιρλανδίας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ, Γιουτζίν Μάκαρταν, ενώ είχε επαφές και με συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με το Συνδικάτο Τεχνικών Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών, που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις και να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση, ενώ αντάλλαξε εμπειρία και για άλλους εργατικούς αγώνες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο.

Τα δύο κόμματα σημείωσαν την ανάγκη να συνεχίσουν την προσπάθεια για μεγαλύτερη ενότητα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στην πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην πάλη για να ενισχυθεί η ιδεολογική και πολιτική ενότητα των κομμουνιστικών δυνάμεων ώστε να αντιπαλέψουν τον οπορτουνισμό.

Τα δύο κόμματα έχουν κοινή στάση στο ζήτημα της κατανόησης της φύσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και εκτιμούν ότι και οι δύο κυβερνήσεις, η ελληνική και η ιρλανδική, προσπαθούν να μεταφέρουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη των χωρών τους, πράγμα που φαίνεται από την εντεινόμενη επίθεση στο εισόδημα, στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και την αυξανόμενη ανεργία. Επίσης, υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι εργατικές οργανώσεις να αντισταθούν σε αυτές τις επιθέσεις μέσα από τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα και τα κομμουνιστικά κόμματα να υπερασπίζονται τη σοσιαλιστική προοπτική ως το μόνο σίγουρο δρόμο για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας.

Στην εκτίμησή τους για τη φύση της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα δύο κόμματα συμφώνησαν ότι το κίνημα των εργατών στην ΕΕ πρέπει να εξακολουθήσει να αντιστέκεται σε αυτό το ιμπεριαλιστικό μπλοκ και στην ενδυνάμωσή του. Τα δύο κόμματα αντιπαλεύουν τις θέσεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως θέσεις συνθηκολόγησης με τον ιμπεριαλισμό και τις μεγάλες πολυεθνικές, και συμφωνούν ότι ο ρόλος αυτού του κόμματος είναι να υποσκάπτει την επαναστατική ιδεολογία του κομμουνιστικού κινήματος και να προσπαθεί να προωθήσει στο εργατικό κίνημα τις θέσεις της ταξικής συνεργασίας.

Τα δύο κόμματα κατήγγειλαν την ιρλανδική κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο των κομμάτων Φιάνα Φέιλ, Φάιν Γκάελ, Εργατικό Κόμμα και Κόμμα Πρασίνων, που επιδιώκουν να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση του ιρλανδικού λαού, που απέρριψε τη Συμφωνία της Λισαβόνας. Το ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξή του στις δημοκρατικές δυνάμεις της Ιρλανδίας που παλεύουν για να καταδικαστεί για άλλη μια φορά η λεγόμενη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη. Και τα δύο κόμματα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για μια βιώσιμη πατρίδα. Επίσης, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό και γιορτάζουν μαζί του τα 50χρονα της Επανάστασής του. Επίσης, υπογράμμισαν τη συνεχιζόμενη στήριξή τους στις δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής που παλεύουν για ριζοσπαστικές αλλαγές και ειδικότερα καταδίκασαν την παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ονδούρα για την εκδίωξη του Προέδρου Σελάγια. Επίσης, υπογράμμισαν την αλληλεγγύη τους σε όλες τις δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και αυτές που θέτουν ως στόχο το σοσιαλισμό μέσα σε δύσκολες και εχθρικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ