Σάββατο 13 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ενδιαφέρον σε δύο μέτωπα

Τα ματς ΠΑΟΚ - Ηρακλή και ΑΕΚ - Περιστερίου ξεχωρίζουν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής

Ο Αγγελος Κορωνιός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα στην κόντρα ΑΕΚ - Περιστερίου
Ο Αγγελος Κορωνιός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα στην κόντρα ΑΕΚ - Περιστερίου
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και στο ΟΑΚΑ αύριο θα διεξαχθούν τα σημαντικότερα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής στην Α1. Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι στη συμπρωτεύουσα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή (Αλεξάνδρειο 19.15, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι γηπεδούχοι μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Σολέ για την Ευρωλίγκα, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία αφού μετά από αρκετό καιρό (περίπου ενάμιση χρόνο) γύρισαν από εκτός Ελλάδας αγώνα με ροζ φύλλο αγώνα. Οπως τόνισε ο Πέταρ Σκάνσι, η νίκη αυτή δίνει κουράγιο στην ομάδα του για τη συνέχεια, τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και για τις εντός συνόρων υποχρεώσεις της.«Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε με νίκες τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη και να φτιάξουμε ένα καλό σερί. Τώρα προέχει ο αγώνας με τον Ηρακλή και θα πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης, αφού δεν επιτρέπονται απώλειες μέσα στην έδρα μας» τόνισε ο Κροάτης τεχνικός του «Δικεφάλου», που επισήμανε ότι δεν έχουν να δώσουν απάντηση σε κανέναν, αναφερόμενος προφανώς στην ήττα της ομάδας του από τον «Γηραιό» για το Κύπελλο.

Στον Ηρακλή ο Ντράγκαν Σάκοτα αναμένεται να ρίξει το βάρος των προσπαθειών της άμυνας στους ψηλούς της ομάδας. «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα δεν έχει καμιά σχέση με αυτό του Κυπέλλου που έγινε στην αρχή της περιόδου. Διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο είχαν οι ομάδες τότε, διαφορετικό τώρα. Αλλωστε και το τωρινό παιχνίδι έχει διαφορετική σημασία».

Το δεύτερο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής θα γίνει αύριο στο ΟΑΚΑ (19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) όπου η ΑΕΚ υποδέχεται το Περιστέρι. Βέβαια με την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι ομάδες, το παιχνίδι μάλλον δε θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες κόντρες των δυο αντιπάλων που ήταν ντέρμπι. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά το Περιστέρι παραμένει ικανός αντίπαλος, παρά τα προβλήματά του, για να κάνει τη ζημιά...

Κατά τ' αλλά, τα φαβορί αναμένεται να έχουν εύκολο έργο στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός μετά την 16η συνεχόμενη νίκη του για την Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά επί της τουρκικής Τόφας Μπούρσα με 79-74, αγωνίζεται στα Πατήσια με αντίπαλο το Σπόρτιγκ. Ο Ολυμπιακός, που ακόμα ψάχνει το δρόμο του, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Καλλιθέα με αντίπαλο τον Εσπερο, ενώ δύσκολη αποστολή έχει ο Αρης που αγωνίζεται στη Δάφνη κόντρα στην τοπική ομάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας της Νέας Σμύρνης όπου ο Πανιώνιος φιλοξενεί τη Νήαρ Ηστ, αλλά και στο Μαρούσι όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται το Ηράκλειο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής: Μαρούσι-Ηράκλειο (Μαρούσι 17.00), Εσπερος-Ολυμπιακός (Καλλιθέα 17.00), Δάφνη-Αρης (Δάφνη 17.00), Πανιώνιος-Νήαρ Ηστ (Ν. Σμύρνη 17.00), ΠΑΟΚ-Ηρακλής (Αλεξάνδρειο 19.15, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Σπόρτιγκ-Παναθηναϊκός (Πατήσια 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΕΚ-Περιστέρι (ΟΑΚΑ 19.15, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

  • Το ντέρμπι των πρωτοπόρων μεταξύ του Απόλλωνα Πάτρας και του Μίλωνα μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 8η αγωνιστική της Α2. Το πρόγραμμα: Λάρισα-ΜΕΝΤ (17.30), Φίλιππος-Ιωνικός Νικ (16.00), Αρίων-Παπάγου (17.30), Πειραϊκός-Ολυμπία ( 17.30), Π, Φάληρο-ΚΑΟΔ (17,.30), Απόλλων Πάτρας-Μίλων (17.30),

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ