Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ 2-0
Πρόκριση στο... ρελαντί

Πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού χτες ήταν ο Ζαϊρί

Eurokinissi

Πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού χτες ήταν ο Ζαϊρί
Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός σφράγισε χτες και τυπικά το εισιτήριο για την πρόκριση στον επόμενο γύρο των φετινών προκριματικών στο Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας για δεύτερη φορά μετά το 2-0 στον πρώτο αγώνα τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 επίσης (Μαρέσκα 35', Ντιόγο 56'). Οι «ερυθρόλευκοι» με τους Γκαλέτι και Μαρέσκα βασικούς (σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι) έστω και εάν δεν έπιασαν υψηλή απόδοση, επί της ουσίας ήταν ανώτεροι, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού (αν και κάποιες φορές αποδείχθηκαν φλύαροι) και χωρίς να βιάζονται πήραν αυτό που ήθελαν.

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους νωθρούς έχοντας μια φλύαρη υπεροχή και τον Ζαϊρί να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού. Αντίθετα οι Σλοβάκοι, που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί, προσπάθησαν να στηριχτούν στις αντεπιθέσεις και μάλιστα σε κάποιες απ' αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι (Σαλάτα 10', Γκαούσο 27'). Μετά το 20λεπτο ο Ολυμπιακός γίνεται πιο απειλητικός χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Ζαϊρί (28') και ανοίγοντας το σκορ 7 λεπτά αργότερα. Στις αρχές της επανάληψης η αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης όπου ο Ντιόγο αντικατέστησε τον υποτονικό χτες Μήτρογλου, αλλά και το «ξύπνημα» του Γκαλέτι έδωσαν άλλο αέρα στην επίθεση των «ερυθρολεύκων», που στο 56' διπλασίασαν τα τέρματά τους (συνεργασία των δύο), ενώ ο Αργεντινός έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 64'. Μετά το 75' ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την κούραση να κάνει την εμφάνισή της και στις δυο ομάδες.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι (70' Λεονάρντο), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (46' Ντιόγο), Μαρέσκα (80' Γιάννης Παπαδόπουλος), Λεντέσμα.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Μπίτσικ, Σάλατα, Βαλάχοβιτς, Ντοσούντιλ, Χάλεναρ, Σλόβακ, Μπόζιτς, Μάζαρικ (61' Ομπζέρα), Κόζακ, Γκαούτσο (53' Σιλβέστρ), Σιμάο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ