Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Νάρκη» στην απεξάρτηση

Κινητοποίηση προγραμματίζεται για σήμερα, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής

Σε αποκλεισμό της πύλης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) θα προχωρήσουν σήμερα στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοί του, μαζί με εργαζόμενους της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ», αντιδρώντας στην αντιεπιστημονική πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει στο ΨΝΑ - όπου λειτουργεί το «στεγνό» πρόγραμμα του «18ΑΝΩ» εδώ και 25 χρόνια - το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από την οδό Καπποδιστρίου.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως την περασμένη Τρίτη στους εργολάβους να εγκαταστήσουν προκάτ οικίσκους για τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ, στο χώρο του ΨΝΑ, κάτι που αποτράπηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση απόσυρση των εγκαταστάσεων του ΟΚΑΝΑ, καθώς είναι αδύνατο να συνυπάρξουν το «στεγνό» πρόγραμμα μ' ένα πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων, καθότι παραμονεύει ο κίνδυνος να ακυρωθεί στην πράξη το πρώτο.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα κοινωνικά αίτια που γεννούν την εξάρτηση οξύνονται, οι δημοκρατικές ελευθερίες συρρικνώνονται, η περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού εντείνονται. Η κυβέρνηση αντί να θεσμοθετεί μέτρα που να στοχεύουν στην πρόληψη, στην απεξάρτηση και στην κοινωνική επανένταξη - εφαρμόζοντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ - «πνίγει» την πρόληψη στα χρέη, ναρκοθετεί την απεξάρτηση, επικεντρώνεται στη «μείωση της βλάβης» και στη συντήρηση των εξαρτημένων, «ιατρικοποιεί» την τοξικοεξάρτηση αδιαφορώντας σκόπιμα για τις αιτίες που τη γεννούν και την αναπαράγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ