Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Να απαντήσουμε στην επίθεση των τραπεζιτών

Να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΤΟΕ ενόψει της απεργίας των τραπεζοϋπαλλήλων στις 20 Αυγούστου

Σε απεργία προχωρούν την Πέμπτη 20 Αυγούστου οι τραπεζοϋπάλληλοι, αφού οι τραπεζίτες για άλλη μια χρονιά σέρνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, μη αποδεχόμενοι - στην ουσία - την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι, σημειώνει η Αλεξάνδρα Μπαλού, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρέπει να απαντήσουν ενιαία, με την ένταση των αγώνων τους σε ταξική κατεύθυνση, απέναντι στην ενιαία επίθεση των τραπεζιτών». Και συνεχίζει: «Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στη σχεδιασμένη προσπάθεια των τραπεζιτών να καταργήσουν την κλαδική ΣΣΕ, να εναντιωθούν στην πολιτική που οδηγεί στην ανατροπή των συμβάσεων για τη μεγαλύτερη κερδοφορία των τραπεζών, που απεργάζεται η ΕΕ και που έχουν συνυπογράψει και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «προκλητική και αποκαλυπτική» τη στάση της ηγεσίας της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομο Δίκτυο») και καλεί τους εργαζόμενους να της γυρίσουν την πλάτη. Γιατί η πλειοψηφία «μιλά για έναν αγώνα που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει, που τον δίνει μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει προχωρήσει και σχεδιάσει καμιά κινητοποίηση, κανέναν αγώνα, οδηγώντας τους εργαζόμενους έτσι, στην αποχή και στην υποταγή». Η ηγεσία της ΟΤΟΕ, «με τις αναφορές της στους τραπεζίτες, στο διάλογο και με την έκκλησή της προς την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους τραπεζίτες στην τάξη, σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους και δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι στην ουσία συμφωνεί με τις επιδιώξεις των τραπεζιτών, στη λογική της ανταγωνιστικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ