Κυριακή 9 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βορά στο μεγάλο κεφάλαιο δραστηριότητες του Δήμου Αμαρουσίου

Τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζει στο Μαρούσι η Δημοτική Αρχή ενάντια στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα αλλά και στους εργαζόμενους του Δήμου, καταγγέλλει η Αχτιδική Επιτροπή Βορείων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Οπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, με πρόσφατη απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία εκχώρησης στο μεγάλο κεφάλαιο σημαντικών δραστηριοτήτων του Δήμου, εκείνων που αφορούν άμεσα τη λαϊκή οικογένεια. Η εκχώρηση θα γίνει μέσω των διαβόητων Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που νομοθέτησε και προώθησε το ΠΑΣΟΚ (π.χ. «Πρόγραμμα Θησέας») και εφαρμόζει, τώρα, με τον ίδιο ζήλο η Νέα Δημοκρατία.

Οι τομείς του δήμου που προβλέπεται να δοθούν για εκμετάλλευση στο σύμπλεγμα εργολάβων - τραπεζών, όπως μας ενημερώνει η ΑΕ Βορείων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, είναι:

  • Η λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας της πόλης.
  • Η συντήρηση και ενίσχυση των αστικού πρασίνου.
  • Η συντήρηση και λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.
  • Η λειτουργία δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Η αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.
  • Και φυσικά, το σύνηθες «κερασάκι», η κατασκευή και λειτουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης.

«Πρόκειται - τονίζεται στην ανακοίνωση - για την πιο αντιδραστική εκδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιεί σήμερα η άρχουσα τάξη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω των ΣΔΙΤ:

  • Ιδιωτικοποιούνται άμεσα μια σειρά υπηρεσίες του δήμου προς τους δημότες, τα λαϊκά κυρίως στρώματα, στις οποίες εργάζεται σήμερα η τεράστια πλειοψηφία του εργατοτεχνικού προσωπικού του. Απαξιώνονται έτσι, σε πρώτη φάση, οι υπηρεσίες αυτές και σταδιακά οδηγούνται σε διάλυση, αφού δε θα έχουν ουσιαστικό αντικείμενο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους εκατοντάδες εργαζόμενους σ' αυτά, "μόνιμους" κατά τ' άλλα. Δηλαδή, την απόλυση.
  • Πολλαπλασιάζεται το κόστος των παραπάνω υπηρεσιών, καθώς στις όποιες παραγωγικές δαπάνες προστίθενται τα πρόσθετα διοικητικά έξοδα, κυρίως όμως τα υπερκέρδη, τόσο του εργολάβου που αναλαμβάνει την αντίστοιχη υπηρεσία, όσο και της Τράπεζας που θα επενδύσει σ' αυτήν.
  • Το φουσκωμένο αυτό κόστος μεταφέρεται κατ' ευθείαν μέσω της "ανταποδοτικότητας" στο λαϊκό βαλάντιο, επιδεινώνοντας παραπέρα τη δραματική οικονομική κατάσταση των εργαζομένων.
  • Ξεπουλιέται η δημοτική, δηλαδή η λαϊκή περιουσία, με πρώτο ασφαλώς στόχο τους ελεύθερους χώρους που απόμειναν στην πόλη, για να κατασκευαστούν με εκατοντάδες κυβικά μέτρα μπετόν κτίρια - μεγαθήρια που θα στεγάσουν γραφεία πολυεθνικών και επιχειρήσεις».
Μαζική αντίσταση απέναντι στην υποβάθμιση της ζωής

«Με άλλα λόγια, χειροτερεύει παραπέρα η ποιότητα ζωής του Μαρουσιώτικου λαού και βάλλεται ευθέως το εργασιακό μέλλον όχι μόνο των συμβασιούχων και των αορίστου χρόνου αλλά και των μόνιμων εργαζομένων στο Δήμο, στα νομικά του πρόσωπα, στις δημοτικές του επιχειρήσεις. Κι όλα αυτά τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνδυασμένη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, της άρχουσας τάξης συνολικότερα, για την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και για το πετσόκομμα των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), για ν' αβγατίσουν παραπέρα τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Δεν πάει άλλο! Το νέο αυτό έγκλημα δεν πρέπει να περάσει και δε θα περάσει», τονίζει η ΑΕ Βορείων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Και καλεί «να μην αφήσουμε τη δημοτική αρχή του κ. Πατούλη που στηρίζεται από τη ΝΔ, να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Τζανίκου (ΠΑΣΟΚ), καθοδηγημένων και των δύο από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών τους, δηλαδή από το μεγάλο κεφάλαιο. Στη νέα αυτή αντιλαϊκή επίθεση πρέπει να μας βρουν όλους απέναντί τους, σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης: Την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους». Υπενθυμίζεται, άλλωστε στην ανακοίνωση, ότι όλοι μαζί:

  • Βάλαμε φραγμό στη δηλωμένη θέληση της διοίκησης του κ. Πατούλη να απολύσει τους 400 εργαζόμενους που δουλεύουν στο δήμο μέσω του «Οργανισμού Εργασίας».
  • Να βάλουμε σήμερα με τους αγώνες μας, φραγμό στην προσπάθειά του να οδηγήσει σε απόλυση τους 105 από τους πιο πάνω εργαζόμενους, που αυθαίρετα τους βάφτισε «πλεονάζοντες» και στην απόφασή του να καταργήσει την κυριακάτικη αργία στο Μαρούσι.
  • Θα βάλουμε και αυτή τη φορά φραγμό στα σχέδιά του, τα σχέδια της άρχουσας τάξης, να εκχωρήσει «πακέτο» τις δημοτικές υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Η μαζική αντίσταση και η αντεπίθεση θα είναι η αγωνιστική μας απάντηση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΑΕ Βορείων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ