Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Πλάτες από κυβέρνηση και ηγεσία ΠΑΣΟΚ

Ούτε λέξη για την αντιλαϊκή επίθεση και τα μέτρα που προαναγγέλλουν οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί

Οι σαρωτικές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, τα πακέτα μέτρων και ο χορός δισεκατομμυρίων για την πλουτοκρατία που έχουν στα σκαριά τα κέντρα της πλουτοκρατίας σε συνέχεια των μέτρων και αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» που ήδη έχουν υλοποιηθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν συναντούν καμία αντίδραση από τα δύο κόμματα της αστικής τάξης, αλλά γίνονται και αφορμή για δικομματικό καυγά ως προς το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της αντιλαϊκής επίθεσης.

Η «έκθεση» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δίνει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα για τις στοχεύσεις του μεγάλου κεφαλαίου: Αξιώνουν την ισοπέδωση σε εργασιακά και ασφαλιστικό, αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για τα λαϊκά στρώματα, κόψιμο μισθών και συντάξεων, ακόμη και την κατάργηση 2 συντάξεων το χρόνο. Από την άλλη έχουν στα σκαριά νέες προκλητικές ελαφρύνσεις και άλλες διευκολύνσεις σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βάζουν ανοιχτά πλάτη στις παραπάνω μεθοδεύσεις, που άλλωστε έχουν με τα μόνιμου χαρακτήρα διαρθρωτικά μέτρα που δρομολογήθηκαν και από την ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παριστάνουν τους «ανήξερους» ισχυριζόμενοι πως οι «διεθνείς Οργανισμοί υποβάλλουν προτάσεις αλλά η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις», ισχυρισμός που όμως είναι και άστοχος και εντελώς ξεκομμένος από την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας και τους σχεδιασμούς που έχει αξιώσει η ΕΕ, κλιμακώνει με συγκεκριμένες στοχεύσεις και μέτρα με στόχο την παραπέρα ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας-επιχειρηματικότητας», με μέτρα αντίστοιχα ή και ακριβώς ίδια με αυτά που «προτείνονται» από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Πλάτη στους εφιαλτικούς σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας βάζει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλυπτικές είναι χτεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ. Καρακλιούμη που υποστήριξε ότι «οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, αλλά και τα στοιχεία που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα δεν αφήνουν περαιτέρω περιθώρια ωραιοποίησης της κατάστασης και κανένα περιθώριο παρερμηνείας». Για απλούστατα ευνόητους λόγους, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, δηλαδή για την ουσία των προτεινόμενων μέτρων και της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας ότι «οι διεθνείς οργανισμοί είναι γεγονός πως κάνουν επισημάνσεις, όμως η εκάστοτε κυβέρνηση έχει την ευθύνη της διαχείρισης της οικονομικής πολιτικής», δηλαδή ακριβώς στο ίδιο στίγμα με τις κυβερνητικές δηλώσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ