Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παλέψτε και για τα παιδιά σας

Περιοδεία στο πολυκατάστημα «ΦΑΚΤΟΡΙ» στα Καμίνια

Πριν ακόμα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση οι εργαζόμενοι νιώθουν ήδη στην πράξη την ασυδοσία των εργοδοτών που αποθρασύνονται από τις πολιτικές που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπηρετούν τα συμφέροντά τους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων. Την εικόνα αυτή μετέφεραν εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα «ΦΑΚΤΟΡΙ» στα Καμίνια, κατά τη διάρκεια περιοδείας της, στην Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και κατήγγειλαν πως ήδη υπογράφονται ατομικές συμβάσεις εργασίας όπου ο εργοδότης μπορεί να στείλει τον εργαζόμενο να δουλέψει σε άλλο πόστο ή να δουλεύει 12ωρα χωρίς υπερωρίες κλπ.

Οι πωλήσεις σε πολλά καταστήματα έχουν ήδη μειωθεί καθώς το λαϊκό εισόδημα δεν επαρκεί ούτε για τα είδη πρώτης ανάγκης, και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά έχει αρχίσει η γκρίνια από τους εργοδότες και, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, οι πιέσεις προς τους εργαζόμενους.

Παρά το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον, που υπήρχε ανάμεσα σε πολλούς εργαζόμενους, έντονη ήταν η επισήμανση από τους ίδιους προς τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, «σας έχουμε ξαναδεί πολλές φορές εδώ», ή « «ήσασταν μαζί μας όταν κάναμε απεργία και κλείσαμε το κατάστημα».

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να τους γυρίσουν την πλάτη. Να δουν τα χειρότερα που έρχονται σε βάρος τους, να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να οργανωθούν γύρω από τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ και ενωμένοι να περάσουν στην λαϊκή αντεπίθεση διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους και ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς και τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ