Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «WIND»
Απάντηση ... «πανελλαδικής κάλυψης»

Κινητοποιήσεις χτες σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και Σπάρτη. Συνεχίζονται σήμερα και κλιμακώνονται μέχρι την ανάκληση των απολύσεων

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση εργαζομένων και πελατών στην εξόρμηση του ΠΑΜΕ. Η φωτό από κατάστημα της WIND στην Καλαμάτα
Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση εργαζομένων και πελατών στην εξόρμηση του ΠΑΜΕ. Η φωτό από κατάστημα της WIND στην Καλαμάτα
Κινητοποιήσεις «πανελλαδικής κάλυψης» γίνονται και θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες ενάντια στις εκφοβιστικές απολύσεις των δύο συνδικαλιστριών, Κατερίνας Τζίμα και Ολγας Κολιούση, από την πολυεθνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND. Εργαζόμενοι του κλάδου, έχοντας στο πλευρό τους άλλα κλαδικά συνδικάτα και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ «υποδέχτηκαν» τις δύο συνδικαλιστικές διώξεις σαν δική τους υπόθεση, υπόθεση της εργατικής τάξης. Σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας η απάντηση στον πόλεμο που έχει ανοίξει η WIND κλιμακώνεται και δίνεται με διάφορες μορφές, προκειμένου να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρείας και συνολικά η εργατική τάξη.

Στη Θεσσαλονίκη, χτες το μεσημέρι έγινε μαζική και δυναμική κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της WIND στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με κύρια απαίτηση την ανάκληση των απολύσεων. Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του νομού Θεσσαλονίκης μαζί με δυνάμεις της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ έμειναν έξω από τα γραφεία της πολυεθνικής για περίπου δύο ώρες, φωνάζοντας συνθήματα όπως «πάρτε πίσω τις απολύσεις». Θετική ήταν η αντίδραση των εργαζομένων της WIND, που έμειναν έξω από τα γραφεία συζητώντας με τους συγκεντρωμένους και τους συνδικαλιστές του κλάδου για τις εξελίξεις στα εργασιακά, αλλά και για τις αυταρχικές τρομοκρατικές απολύσεις.

Από την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της WIND στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της WIND στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Ταυτόχρονα, γενικεύονται σε όλη την Πελοπόννησο οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για την ανάκληση των απολύσεων των δύο συνδικαλιστριών από την WIND. Χτες, στην Πάτρα, σε δύο υποκαταστήματα, της οδού Γούναρη και της οδού Κορίνθου, δυνάμεις του ΠΑΜΕ μίλησαν στους εργαζόμενους της εταιρείας και μοίρασαν ανακοινώσεις σε πελάτες αλλά και περαστικούς, ενημερώνοντάς τους για την επίθεση της πολυεθνικής. Την ίδια στιγμή, σε Καλαμάτα και Σπάρτη έγιναν μαζικές εξορμήσεις έξω από υποκαταστήματα της WIND.

Αυτό που σημειώνεται σε κάθε περίπτωση, είναι η θερμή ανταπόκριση των εργαζομένων, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου που παίρνει την ανακοίνωση και ζητά να ενημερωθεί. Και σε αυτές τις εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων αποτυπώνεται η πείρα όλων των εργαζομένων - ανεξαρτήτως κλάδου - όσον αφορά τις άσχημες συνθήκες και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στις πολυεθνικές. Ετσι, η συμπαράσταση δεν αργεί να εκφραστεί από τους περισσότερους.

Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι μόνο η αρχή και μια πρώτη «γεύση» στην εταιρεία για την κλιμάκωση του αγώνα που θα ακολουθήσει μέχρι να παρθούν πίσω οι τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις.

Σήμερα θα γίνουν κινητοποιήσεις και εξορμήσεις στην Κόρινθο, το Ναύπλιο, το Αργος, την Τρίπολη, τη Σπάρτη και τον Πύργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ