Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Σαλπέας
Παναγιώτης Σαλπέας
Φωτ.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας, συντρόφου, πατέρα και παππού ΗΡΑΚΛΗ ΤΣΙΜΠΕΡΑΚΗ.

Γεννήθηκε στην Κοκκινιά το 1932. Στο ΕΑΜ οργανώθηκε το 1944 σαν αετόπουλο βοηθώντας τη μεταφορά των όπλων και σαν σύνδεσμος μεταξύ των αγωνιστών και των οικογενειών τους και τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη». Στην εργασία και στο στρατό οργάνωσε ομάδες διεκδίκησης. Το 1956, στρατιώτης, περιέθαλψε συναγωνιστή του ΔΣΕ επικηρυγμένο και καταδικασμένο σε θάνατο. Το 1961 οργανώθηκε στην ΕΔΑ και διετέλεσε γραμματέας της οργάνωσης του Αγ. Γεωργίου. Δραστήριο μέλος της ΠΕΝ Νίκαιας. Γραμματέας στον οικιστικό σύλλογο Εργ. Κατοικιών Αγ. Ιωάννη Ρέντη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικιστών Εργατικών Κατοικιών. Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Οικιστών Αιγάλεω - Ρέντη. Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσφύγων 1922 και στους περισσότερους συλλόγους της Νίκαιας με ενεργό συμμετοχή. Στη δικτατορία στην παρανομία μέχρι τον Ιούλη του 1967 όπου και συνελήφθη. Στη Γενική Ασφάλεια Πειραιά τον άφησαν χωρίς φαΐ και νερό 7 ημέρες. Στη Γυάρο και μετά στο Λακκί της Λέρου. Απολύθηκε το Σεπτέμβρη του 1970 με εισήγηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Μετά τη χούντα υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς και γραμματέας της ΚΟΒ Αγ. Γεωργίου του ΚΚΕ. Συντέλεσε στην επανίδρυση των περισσότερων συλλόγων, ιδρυτικό μέλος της «Αλιμος - Ενότητα» των αυτοκινητιστών ταξί, καθώς και του σωματείου συνταξιούχων Νίκαιας - Κορυδαλλού. Μέλος της ΚΟΒ ΕΒΕ για ένα διάστημα. Ενεργό μέλος της Εθνικής Αντίστασης.

Η οικογένειά του, στη μνήμη του, προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ. Οι αδελφές και ο αδελφός του, οι κουνιάδες του, ο ανιψιός του, φίλοι και συγγενείς από τη Ζάκυνθο προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Αγ. Γεωργίου Κοκκινιάς 850 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
***

Πέρασαν εφτά μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μου αδελφός ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ. Μεγάλη η θλίψη μας για την απώλειά του. Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών μας ΟΛΓΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΦΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Νίνα Κωφίδου - Κεσίδου

***

Στη μνήμη του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΑΡΙΤΟΝΙΔΗ, καθηγητή, που υπηρέτησε στην πολιτοφυλακή Κεφαλονιάς, η γυναίκα του Ελλη και ο γιος του Χάρης, προσφέρουν στην ΠΕΑΕΑ παράρτημα Κεφαλονιάς το ποσό των 50 ευρώ.

***

Η ΖΙΛΗ ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗ προσφέρει 150 ευρώ μέσω ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν με όσο το δυνατόν καλύτερη επάρκεια οι αγώνες που αναπτύσσονται.

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφής ΑΝΤΩΝΙΑΣ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Κεντρικού Χαλανδρίου.

Μαρία Ξεφτεράκη

***

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΜΙΜΗ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Κεντρικού Χαλανδρίου.

Τασία Μικρώνη - Χαλιώτου

***

Φωτ.

Στον αγαπημένο μας ΠΕΤΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, αγωνιστή που έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του, αφοσιωμένος στο ΚΚΕ, για τους εννέα μήνες που έφυγε από κοντά μας προσφέρω για τα 90 χρόνια του Κόμματός μας, 50 ευρώ.

ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αλέκα Αντωνιάδου

***

Φωτ.

Στη μνήμη του ΜΠΑΜΠΗ ΣΔΟΥΚΟΥ η μητέρα του Μαρία, ο γιος του Θωμάς και ο Βασίλης προσφέρουν στην ΠΕΑΕΑ Πειραιά 50 ευρώ.

***

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγωνιστής της ειρήνης ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Στη μνήμη του οι ανιψιές του προσφέρουν στο αγαπημένο του Κόμμα, το ΚΚΕ, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Τώνια-Χρυσούλα - Ιωάννα

***

Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης φιλενάδας και συντρόφισσας ΔΕΣΠΟΥΛΑΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΖΑΠΑΝΙΔΟΥ, για τα 90 χρόνια του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ.

Αλέκα Αντωνιάδου

***

Φωτ.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΡΡΙΣΗ μας αποχαιρέτησε για πάντα τον περασμένο μήνα. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1930 στο χωριό Μέσο Γερακαρίο. Καταγόταν από προοδευτική οικογένεια. Διαπαιδαγωγήθηκε από νεαρή ηλικία με τα ιδανικά του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού. Σπούδασε δασκάλα αλλά έμεινε πολλά χρόνια αδιόριστη «λόγω κοινωνικών φρονημάτων». Είχε εξαίρετη κοινωνική και παιδαγωγική προσφορά. Ηταν απλή και ακούραστη εργάτρια του πνεύματος. «Δασκάλα του λαού» με όλη τη σημασία της λέξης. Σύντροφοί της από τη Ζάκυνθο προσφέρουν στη μνήμη της στο Κόμμα, που γι' αυτό αθόρυβα εργάστηκε και πρόσφερε, το ΚΚΕ, που ήταν πιστή μέχρι την τελευταία της πνοή, 400 ευρώ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη της ΟΛΓΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ (το γένος ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ).

Μάμα - συντρόφισσα στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, γεια σου! Μάμα - κουράγιο, που δε φοβήθηκες ποτέ, γεια σου! Μάμα - βράχε της οικογένειάς μας, γεια σου! Το 1940 (τότε που ήσουν μόνο 18 ετών!), γέννησες εμένα και μαζί με τον πατέρα μας - που πήγε στο μέτωπο - πολεμήσατε τους φασίστες Ιταλούς. Στους Γερμανούς δεν υποταχθήκατε - κατά τη διάρκεια της Κατοχής - και μέσα από τις πολιτικές οργανώσεις βοηθήσατε την απελευθέρωση της χώρας μας. Στον εμφύλιο πόλεμο παίξατε - κυριολεκτικά - τη ζωή σας «κορόνα - γράμματα» (ο πατέρας μας επιστρατευμένος για ένα χρόνο στο βουνό και εσύ στην πολιτική οργάνωση εφοδιασμού των ανταρτών - μάνα με τέσσερα μωρά τότε - με σύλληψη στις αρχές του 1949, με φάλαγγα στην Αστυνομία Κατερίνης και με κράτηση στις φυλακές Θεσσαλονίκης, μέχρι την εκτέλεση του εικοσιπεντάχρονου αδελφού σου Μπάμπη, έξω από τις φυλακές Επταπυργίου, τον Αύγουστο του 1949!).

ΣΔΟΥΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΔΟΥΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Μετά τον εμφύλιο, πήρατε μέρος σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες του ελληνικού λαού, μέχρι την 21η Απριλίου 1967. Τέλος, την εποχή της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, συμπαραστάθηκες - Μάμα - με το παραπάνω σε μένα τον πρωτότοκο γιο σου (στην παρανομία, στο έκτακτο στρατοδικείο και στις φυλακές), με πρωτοφανές θάρρος και μαζί με την αδελφή σου Ζωίτσα - την οποία τώρα που έφυγες ξαφνικά την άφησες μόνη - ήρθατε σε όλες τις φυλακές της χούντας και μου κάνατε όλα τα επιτρεπόμενα επισκεπτήρια για να απαλύνετε τον πόνο της φυλακής! Ομως και μετά τη δικτατορία συνέχισες την πολιτική και οικογενειακή δράση σου. Για να βοηθήσεις τα παιδιά σου, για να βοηθήσεις τα εγγόνια σου και τώρα τελευταία για να βοηθήσεις τα δισέγγονά σου! Μάμα, γεια σου. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!

Γιάννης Γρηγοριάδης

Στη μνήμη της τα τέσσερα παιδιά της, η αδελφή της και μερικοί φίλοι, προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.

***

Στις 13/8/2009 συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη του η γυναίκα του Ειρήνη προσφέρει 40 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Σαλαμίνας.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού ΝΙΚΟΥ (ΚΟΛΙΑ) ΚΙΤΣΙΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ στα ιδανικά του οποίου έμεινε πιστός μέχρι τελευταίας πνοής.

Δημήτρης

***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου εγγονού ΓΙΑΝΝΗ, αντί για μνημόσυνο για τα 3 χρόνια που έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ. Γιάννη μου δε θα σε ξεχάσω ποτέ.

Η αγωνίστρια γιαγιά σου, Αγγελική Μπούρδου

***

Φωτ.

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ, που έκλεισαν δύο χρόνια από το θάνατό του, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) και η γυναίκα του Θεοδώρα, προσφέρουν μέσω της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
***

Φωτ.

Στις 21/7/09 έφυγε από τη ζωή ο φίλος και σύντροφος μας ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΑΜΗΣ. Συνεπής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ και μέλος του Κόμματος. Από τα 19 του χρόνια οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στην συνέχεια στον ΕΛΑΣ πολεμώντας τους κατακτητές. 17 ολόκληρα χρόνια φυλακίστηκε σε Αίγινα, Ακροναυπλία, Γιούρα. Δεν λύγισε ούτε υποτάχτηκε. Ολη του τη ζωή ήταν μπροστάρης στους αγώνες του Κόμματος και παράδειγμα για τους νεότερους συντρόφους. Καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» που «πήρε» και μαζί του. Κυνηγημένος από το χωριό του, τους Γαργαλιάνους ήρθε στο Αιγάλεω όπου και έφτιαξε την οικογένειά του. Αξιόλογος και αξιοπρεπής σύζυγος και πατέρας δύο αγοριών. Αγαπημένε μου φίλε και σύντροφέ μου θα σε θυμάμαι όσο ζω. Στην μνήμη σου προσφέρουμε αντί για στεφάνι 50 ευρώ μέσω ΚΟ Αγίου Σπυρίδωνα Αιγάλεω.

Γιώργος - Μαύρα Παπαδημητρίου

***

Φωτ.

Στις 9 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 32 χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας και πατέρας ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ. Αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια ως το τέλος της ζωής του αφού πέρασε από τις φυλακές και εξορία, γεννημένος στη Καρδίτσα εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Για χρόνια υπήρξε μέλος του Γραφείου και της Επιτροπής Πόλης της ΕΔΑ πριν τη Χούντα. Συνδικαλιστής, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Λογιστών Θεσσαλονίκης, υπήρξε μέλος του ΔΣ. Ενώ ήταν φυγόδικος έπαθε έμφραγμα, κρατούμενος δεν είχε τη σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έτσι έφυγε νωρίς από τη ζωή. Στην αξέχαστη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα μας το ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Μάγδα

τα παιδιά του Πάνος και Αστέριος.

***

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΖΑΜΙΑ, ο γιος του Νίκος προσφέρει στην ΚΟ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
***

Φωτ.

Στη μνήμη του σεβαστού και αιωνόβιου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ από το ηρωικό χωριό του Πάρνωνα Καρυές (Αράχοβα Λακωνίας), προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Θεόδωρος Βρούντας.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΩΡΓΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 30 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ. Θα σας θυμάμαι πάντα.

Ευαγγελία Παρασκευοπούλου.

***

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από τον πρόωρο θάνατο του ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, στελέχους του Κόμματος, με σημαντική συμβολή στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Στη μνήμη του η οικογένειά του απέστειλε το παρακάτω κείμενο: «Αγαπημένε μας Αλέκο, μόλις 40 μέρες πέρασαν και είναι μεγάλος ο πόνος και το κενό που νιώθουμε η γυναίκα σου και οι κόρες σου, από τη φυσική σου απουσία. Στερηθήκαμε πρόωρα έναν αξιόλογο σύζυγο και πατέρα, έναν υποδειγματικό σύντροφο. Παίρνουμε κουράγιο να συνεχίσουμε από το δικό σου παράδειγμα, τη δική σου αγωνιστική στάση ζωής. Ακόμη και το θάνατο πάλεψες παλικαρίσια. Μας δίνει δύναμη η εκτίμηση, ο σεβασμός και η αγάπη που εισπράττουμε καθημερινά για σένα από πολλούς ανθρώπους. Υπήρξες για όλους μας ο δικός μας Αλέκος. Στη μνήμη σου, όπως άλλωστε και συ θα επιθυμούσες, καταθέτουμε στο ΚΚΕ, στο Κόμμα μας, που με παραδειγματική αφοσίωση υπηρέτησες, 150 ευρώ, μέσω της ΚΟ ΕΒΕ Ιωαννίνων».

ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
***

Πέρασαν 40 μέρες χωρίς την φυσική παρουσία του αγαπημένου μας Αλέκου. Ενα πραγματικό παλικάρι της οικογένειας μας, ένας γενναίος και περήφανος μαχητής στη ζωή, στην κοινωνία, στο λαϊκό κίνημα, στο Κόμμα το ΚΚΕ, που με αφοσίωση παραδειγματική υπηρέτησε. Ο Αλέκος ήταν μια «σταθερή αξία», ποτέ στα δύσκολα δεν έκανε πίσω, υπερασπιζόταν με πάθος το δίκιο και ποτέ με τα λόγια του δεν προσπαθούσε να γίνει αρεστός και εύπεπτος.

Ηταν ένας πραγματικός λαϊκός αγωνιστής και καθ' όλα άξιος.

Στη μνήμη του:

Τα ξαδέλφια του Στάθης και Σοφία Βαμβέτσου, Μαίρη και Μιχάλης Τζίμας, τα ανίψια του Ζωή, Εκάβη, Στέλλα, Ντίνα προσφέρουν 200 ευρώ στην ΚΟ Γιαννίνων του ΚΚΕ

***

Φωτ.

Στις 16/8 συμπληρώνονται 9 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ και η οικογένειά του Κλεάνθη Κυζίλη 30 ευρώ, μέσω ΚΟΠ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗ μέλους του ΚΚΕ, από τα Βασιλικά Θεσ/νίκης, που στις 8 Αυγούστου συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατό του, η σύζυγός του Μαρία προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ που συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τον θάνατό του, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θερμαϊκού, 100 ευρώ. Οι οικογένειες Κίμωνα Καρρά, Θάνου Καρρά, Κώστα Καρρά. Επίσης, η αδελφή του Κούλα Νικολαΐδου προσφέρει 20 ευρώ.

Δέσποινα Μαυρομάτη
Δέσποινα Μαυρομάτη
***

Φωτ.

Πριν από 9 χρόνια στις 1-4-2000 έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Δούλεψε πολλά χρόνια ως μετανάστης στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου κάτω από βαριές και σκληρές συνθήκες και με την επιστροφή του στην πατρίδα εγκαταστάθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ηταν καλός οικογενειάρχης, σεμνός αγωνιστής, συμμετείχε δραστήρια στην Κομματική ζωή. Πάντα πρωτοπόρος σε όλες τις εκδηλώσεις, γεμάτος ζωντάνια και πίστη στα αθάνατα ιδανικά του Κόμματος. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για τη στέγαση του αρχείου το δοξασμένου ΚΚΕ μέσω ΚΟ Ηλιούπολης - Ευόσμου. Η σύζυγός του Ευθυμία Τονικίδου.

***

Εις μνήμην των γονιών μου, ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΥΝΟΥ και ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΜΠΙΔΗ - ΤΣΟΥΝΟΥ και του αδερφού μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ του ΗΛΙΑ ΤΣΟΥΝΟΥ, προσφέρω, αντί μνημοσύνου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ των αγώνων και των θυσιών, μέσω της ΚΟ Ευδήλου Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ.

Η κόρη τους Παρασκευούλα Μουσέτη, το γένος Ηλία Τσούνου.


ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

Βορρίση Γεωργία
Βορρίση Γεωργία

Ηρακλής Τσιμπεράκης
Ηρακλής Τσιμπεράκης

Πέτρος Παπαδόπουλος
Πέτρος Παπαδόπουλος

Ολγα Γρηγοριάδου το γένος Παντελιάδη
Ολγα Γρηγοριάδου το γένος Παντελιάδη

Παύλος Χαραμής
Παύλος Χαραμής

Παναγιώτης Τουρόγιαννης
Παναγιώτης Τουρόγιαννης

Παναγιώτης Ταουσιάνης
Παναγιώτης Ταουσιάνης

Απόστολος Πεζοδρόμου
Απόστολος Πεζοδρόμου

Νίκος (Κόλιας) Κίτσιος
Νίκος (Κόλιας) Κίτσιος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ