Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών ΔΗΜΗΤΡΗ (φωτογραφία), ΚΩΣΤΑ καιΑΝΔΡΕΑ ΚΛΩΣΣΑ, πιστών κομμουνιστών, οι οποίοι ως το τέλος της ζωής τους αγωνίζονταν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, η αδελφή τους Κλώσσα - Βαλάκη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ταύρου, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ Β. ΛΥΚΟΠΑΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Δεκέμβρη 1999, στην κατοχή, πολύ νωρίς βγήκε στο βουνό, στον ΕΛΑΣ του Μοριά, μαζί με τον γερο - Μίχο και τον καπετάν Φλόγα.

Μετά την Απελευθέρωση κυνηγήθηκε, πιάστηκε και κλείστηκε για 20 χρόνια στις φυλακές.

Στη μνήμη του ο αδερφός του Γιώργος πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Ο αγωνιστής Κώστας Λώλας, από τον Αετό Μεσσηνίας, προσφέρει 50.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, στη μνήμη των αγωνιστών συγχωριανών του που εκτελέστηκαν με αποφάσεις ιταλικών Στρατοδικείων, σκοτώθηκαν πολεμώντας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, εκτελέστηκαν με αποφάσεις Εκτακτων Στρατοδικείων και πέθαναν στις φυλακές και τις εξορίες: ΝΙΚΟΛΗ ΛΟΝΤΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΘΑΝΑΣΗ ΛΩΛΑ, ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΣΑΚΙΡΗ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ, ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ (από τη Χίο),ΗΛΙΑ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΓΚΟΤΣΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΕΜΟΙΡΗ, ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΥΣΣΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΤΣΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΗΤΡΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΟΝΔΡΟΥ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπητού μας συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΙΔΗ, από το χωριό Αρίστη Ζαγορίου (Χάνι Καλλιθέας), ο οποίος πρωτοστάτησε στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στην περιοχή μας, προσφέρω 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Χρήστος Ι. Μήλιος, Ανω Ρεβένια Ιωαννίνων.

* * *

Ο αντιστασιακός Φραγκίσκος Μανουσάκης προσφέρει 20.000 δρχ., για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, στη μνήμη των αγωνιστών συγκρατουμένων του στις επανορθωτικές φυλακές, οι οποίοι καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν από το μισαλλόδοξο καθεστώς μετά την Απελευθέρωση: ΣΤΑΘΗ ΣΙΛΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΙΤΣΑΚΗ, ΣΠΥΡΟΥΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, ΔΗΜΗΤ. ΛΕΔΑΚΗ, ΛΕΥΤ. ΣΤΑΜΠΟΛΑΚΗ, ΓΕΩΡΓ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΝΤΑΚΑ, ΕΥΤ.ΜΑΚΡΙΝΑΚΗ, καθώς και στη μνήμη του αδελφού του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ και όλων των αγωνιστών, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗ, προέδρου του Παραρτήματος Αργοστολίου της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 22 Οκτώβρη 2000, προσφέρω στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», τον καθημερινό σύντροφο της ζωής του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, 10.000 δρχ.

Διονύσης Γερολυμάτος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ