Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ταξίδι στην Αγρια Αφρική

Ενα ταξίδι στην «Αγρια Αφρική» αποτελεί το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα από τον «Σκάι», στις 9 το βράδυ. Η εικόνα της Αφρικής από το διάστημα παρουσιάζει ένα διασκορπισμένο βασίλειο από καυτή άμμο, γυάλινες θάλασσες και καταπράσινα δάση, ανάμεσα σε βουνά, στολισμένη με υπέροχες λίμνες και ποτάμια. Αγρια, αλλά ταυτόχρονα πανέμορφη, η αρχαία αυτή ήπειρος κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή ειδών άγριας φύσης απ' όλο τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις ομορφιές και τα μυστικά της Αφρικής, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που άνθρωποι και ζώα συνυπάρχουν αρμονικά.

«Οι ομοιότητές μας με τα ζώα» είναι το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ από την ΕΤ3, επικεντρώνοντας στην «πολιτική των ζώων». Στις αρχές του 2001, ένας μελετητής πρωτευόντων θηλαστικών δημοσίευσε την εργασία του πάνω σε μια ομάδα χιμπαντζήδων, στο ζωολογικό κήπο Amhen της Ολλανδίας. Εφερε στο φως την ύπαρξη ιεροτελεστιών τόσο πολύπλοκων που ξεσήκωσαν τον επιστημονικό κόσμο. Μάχες κυριαρχίας, συνασπισμοί, ανταγωνισμοί και επιδέξιοι χειρισμοί. Διαπιστώθηκε ότι όσο πιο κοινωνικό και ψυχοφυσιολογικό είναι ένα είδος ζώου, τόσο το δίκτυο της επιρροής του πλησιάζει τον άνθρωπο.

Η ελληνική ταινία «Ο μπλοφατζής», που χάρισε στον Λάμπρο Κωνσταντάρα το βραβείο ερμηνείας στο 10ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί σήμερα στις 10 το βράδυ από το ΣΤΑΡ. Ενας πρώην ήρωας του Ελ Αλαμέιν και νυν ανέμελο γεροντοπαλίκαρο, που του αρέσουν οι μπλόφες, πέφτει θύμα της υπηρέτριάς του, η οποία έχει βάλει σκοπό να τον παντρέψει. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Γεωργιάδη και πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Γιάννης Βόγλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ