Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΟΣΠΕΡΤ
Καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΕΡΤ

Για «την ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, υπερβαίνοντας κάθε όριο νομιμότητας» καταγγέλλει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ - ΑΕ Χρ. Παναγόπουλο, με ανοικτή επιστολή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ).

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΕΡΤ ότι απαντώντας σε Ερώτηση βουλευτών στη Βουλή, στις 28 Ιούλη, «ισχυρίστηκε, εν γνώσει του ψευδώς, ότι δεν είναι "πλειοψηφικά εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ"», τη στιγμή μάλιστα που 10 μέλη από τα 15 είναι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Ξεκαθαρίζει ότι στην ΠΟΣΠΕΡΤ ανήκουν όλα τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με βάση το καταστατικό της. Σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων και τους ισχυρισμούς του Χρ. Παγανόπουλου ότι «δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι εργάζονται σε εκπομπές», η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ αποτελείται στο σύνολό του από εκπομπές.

Η Ομοσπονδία απαιτεί, μεταξύ άλλων, με την επιστολή της από τον πρόεδρο της ΕΡΤ - ΑΕ να ανακαλέσει όσα είπε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να σταματήσει να παραβιάζει τη συνταγματική του υποχρέωση για σύναψη ΕΣΣΕ με την ΠΟΣΠΕΡΤ που εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ για τους όρους αμοιβής και εργασίας για το έτος 2009, να υλοποιεί στο ακέραιο τις συμβατικές εργοδοτικές του υποχρεώσεις. Τέλος, τον καλεί να απέχει από κάθε άλλη διαδικασία - ούτως ή άλλως παράνομης και ακυρωτέας - διαπραγμάτευσης για τη σύναψη ΕΣΣΕ με άλλο συνδικαλιστικό φορέα πλην της ΠΟΣΠΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ