Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Μουσική
«Διαδρομές» τραγουδιών

Κώστας Μάντζιος, Μόρφω Τσαϊρέλη, Γεωργία Γρηγοριάδου, Αλέξης Παρχαρίδης, στις «Γραμμές»
Κώστας Μάντζιος, Μόρφω Τσαϊρέλη, Γεωργία Γρηγοριάδου, Αλέξης Παρχαρίδης, στις «Γραμμές»
Οι προετοιμασίες, τα σχέδια και οι πρόβες έχουν πια ολοκληρωθεί και οι «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός) είναι έτοιμες να παρουσιάσουν το χειμερινό τους πρόγραμμα. Από μεθαύριο (Παρασκευή), τέσσερις νέοι καλλιτέχνες, οι Κώστας Μάντζιος, Μόρφω Τσαϊρέλη, Γεωργία Γρηγοριάδου και Αλέξης Παρχαρίδης, με μεράκι και διάθεση παρουσιάζουν τραγούδια σύγχρονα, λαϊκά και παραδοσιακά. Το πρόγραμμα - ταξίδι στα μουσικά χρώματα της Ελλάδας, επιμελήθηκε ο Κώστας Καλδάρας. Η τετραμελής μελωδική συντροφιά θα εμφανίζεται στη γνωστή μουσική σκηνή κάθε βδομάδα, από Πέμπτη έως Κυριακή. Εκτός από το παραπάνω πρόγραμμα, στη διάρκεια της χρονιάς, στις «Γραμμές» θα πραγματοποιούνται και άλλες εκδηλώσεις.

  • Συναντήθηκαν δισκογραφικά στο τραγούδι «Γυναίκα της ερήμου», για να συνεχίσουν σ' ένα μελωδικό ταξίδι το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τώρα, ο Ορφέας Περίδης και η Μελίνα Κανά ξεκινούν άλλον ένα κύκλο κοινών εμφανίσεων, στη «Σφεντόνα» (Λ. Αλεξάνδρας). Οι δύο καλλιτέχνες, χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, θα παρουσιάζουν από την Παρασκευή ένα πρόγραμμα ιδιαίτερο, γνήσιο και τρυφερό. Με στιγμές από την προσωπική τους δισκογραφία, «στάσεις» σε σημαντικούς Ελληνες δημιουργούς, αλλά και καινούρια τους τραγούδια, σε πρώτη παρουσίαση. Μαζί τους ο Δημήτρης Υφαντής. Παραστάσεις: Πέμπτη - Σάββατο (10.30μμ) και Κυριακή (8.30μμ).
  • Τραγούδια, με το μεράκι του χειροποίητου, κάθε Κυριακή μεσημέρι, στις «Μουσικές Σκιές» (Ευτυχίδου και Αθανασίας 4, Παγκράτι) από τους Παντελή Αμπαζή (κιθάρα, μπαγλαμά, τραγούδι), Κοσμά Κοκόλη (μπουζούκι, τραγούδι), Αντώνη Βεκρή (πιάνο, ακορντεόν), Δημήτρη Βλαχομήτρο (μπουζούκι, τζουρά), Αποστόλη Καρποντίνη (κιθάρα, λαούτο). Συμμετέχει ο Νίκος Κονιτόπουλος με το βιολί του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ