Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στον Ομιλο Ρέστη ο «CITY»

Εληξε χτες η δεύτερη «εθελούσια έξοδο» στον ALPHA, ενώ το «τελεσίγραφο» του ΑΝΤΕΝΝΑ λήγει στο τέλος της βδομάδας

Στα «χέρια» του Ομίλου Ρέστη βρίσκεται από χτες ο ραδιοφωνικός σταθμός «City 99,5», μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη και του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου. Στο μεταξύ από χτες και επισήμως έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις εργασίας των περίπου 340 εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Τύπου της Κυριακής». Παράλληλα, χτες έληξε η προθεσμία της δεύτερης φάσης της «εθελουσίας εξόδου» στον Alpha, ενώ το αντίστοιχο τελεσίγραφο της εργοδοσίας του ΑΝΤΕΝΝΑ για τους εργαζόμενους εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, χτες με την ανακοίνωση της απόκτησης του «City 99,5» από τον Ομιλο Ρέστη πραγματοποιήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό ενημέρωση προς τους περίπου 55 εναπομείναντες εργαζόμενους (από τους 120) από τον γενικό διευθυντή του Ομίλου Ρέστη κ. Λαμπρόπουλο καθώς και το νέο γενικό διευθυντή του ραδιοσταθμού Ν. Θρασυβούλου. Ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους την πρόθεση να παραμείνει ο σταθμός ενημερωτικός ενώ ισχυρίστηκαν ότι ο σταθμός θα ακολουθήσει «ανεξάρτητη γραμμή». Αγνωστη όμως παραμένει η πρόθεσή τους για το μέλλον των 55 εργαζομένων που έχουν παραμείνει στο ραδιοσταθμό.

Να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής Βίκτορας Ρέστης, που «κινείται» παράλληλα στο χώρο των ΜΜΕ, έχει ήδη στην κατοχή του το αθλητικό ραδιόφωνο «Arrena», το ελληνικό MTV, τον «Smart TV», ενώ διαθέτει πάνω από το 17% των μετοχών στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) και το 5% στον «Τηλέτυπο» (MEGA). Η εξαγορά του «City», σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε έναντι 2.700.000 ευρώ.

Χτες το βράδυ, έληξε και η δεύτερη φάση της «εθελούσιας εξόδου» για τους περίπου 600 εργαζόμενους του «Alpha». Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία είχε εξαγγείλει για πρώτη φορά εθελούσια τον περασμένο Φλεβάρη και τον περασμένο Ιούνη ανακοίνωσε εκ νέου το «πρόγραμμα» χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει και αυτή τη φορά πόσους εργαζόμενους θέλει να διώξει.

Στο μεταξύ, εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται και οι περίπου 600 εργαζόμενοι στον ΑΝΤΕΝΝΑ, μιας και το τελεσίγραφο της εργοδοσίας φτάνει στο τέλος του. Παράλληλα, στους εργαζόμενους επικρατεί ανασφάλεια και αναστάτωση καθώς και σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των εργαζομένων που θέλει η εργοδοσία να απομακρύνει μέσω της «εθελουσίας» παραμένει άγνωστος, ενώ «κρυφά κρατά τα χαρτιά της» για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει στο πλαίσιο των ...περικοπών που έχει εξαγγείλει. Να σημειωθεί ότι το ποσό της αποζημίωσης διαπραγματεύεται με τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοίνωσε το «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» στο τέλος του Ιούλη, στο πλαίσιο μιας «σειράς αναγκαίων ενεργειών μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα». Για το λόγο αυτό όπως ...ενημέρωνε η διεύθυνση του ΑΝΤΕΝΝΑ προχώρησε και σε επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή στούντιο, στον «εξορθολογισμό» των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών του, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον «επανασχεδιασμό διαδικασιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ