Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ηχηρή απάντηση στην επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας και συκοφάντησης του σοσιαλισμού έδωσε χτες πλήθος λαού και νεολαίας από τη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική επιχείρηση εξίσωσης του σοσιαλισμού με το ναζισμό, με την οποία κορυφώθηκε σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που προγραμμάτισαν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η χτεσινή συγκέντρωση ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση, ότι η Ιστορία που οι πιο λαμπρές σελίδες της είναι γραμμένες με το αίμα χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών δεν παραγράφεται, δεν παραποιείται στις συνειδήσεις του λαού μας. Ηταν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της θεσμοθέτησης από την ΕΕ της 23ης Αυγούστου ως μέρας μνήμης «για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό και εορτασμού της ανατροπής του σοσιαλισμού. Ηταν μια αποφασιστική, αγωνιστική προειδοποίηση προς την εξουσία των μονοπωλίων, ότι ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει, γιατί και αυτή η επίθεση στο στόχαστρό της βάζει έναν προς έναν τους εργαζομένους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα και τα δικαιώματά τους.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής ντύθηκε χτες τα «καλά» του, στα κόκκινα. Οι σημαίες του ΚΚΕ, οι σημαίες με το σφυροδρέπανο και τα τρία κόκκινα γράμματα, τη «σεμνή υπογραφή του λαού μας» υποδέχτηκαν τους διαδηλωτές, ανέμισαν στα χέρια τους. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των νέων, που πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση επισκέπτονταν το μνημείο των 200 της Καισαριανής, για να έρθουν πιο κοντά σε μια Ιστορία που δεν τους μαθαίνει το σχολείο σήμερα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τον Κώστα Καζάκο να πλέκει την απαγγελία ποιημάτων με την αφήγηση λαμπρών σελίδων της Ιστορίας γραμμένων από την πάλη του ηρωικού λαού της Σοβιετικής Ενωσης και του λαού μας ενάντια στο φασισμό, ενώ τραγούδια του Κόκκινου Στρατού, του Ισπανικού Λαϊκού Στρατού, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το συγκρότημα της ΚΝΕ χρωμάτισαν τη συγκέντρωση.

«

Πανστρατιά λαϊκής αντεπίθεσης μέχρι τη νίκη. Οχι στον αντικομμουνισμό. ΚΚΕ ισχυρό - λαϊκή αντεπίθεση» ξεκαθάριζε το πανό της ΚΟΑ επιβλητικό στο χώρο, με τη φωτογραφία του στρατιώτη του Κόκκινου Στρατού να ανεμίζει τη σημαία της Σοβιετικής Ενωσης στο Ράιχσταγκ και δίπλα αντάρτισσες από τις μάχες στα ελληνικά βουνά. Γιατί αυτό ήταν η χτεσινή συγκέντρωση: Αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και αμετακίνητη προσήλωση στο παρόν και το μέλλον που περιμένει να το γράψουν οι λαοί με τους πιο λαμπρούς ταξικούς τους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ