Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΗΕΑ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
Ζυμώσεις για τον ικανότερο διαχειριστή

Ενώ έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και τα προβλήματα του κλάδου γιγαντώνονται, με πρόσχημα ή και λόγω της οικονομικής κρίσης, οι κυρίαρχες παρατάξεις στο ΔΣ εξακολουθούν να κρατούν το ΔΣ της Ενωσης χωρίς προεδρείο, συνεχίζοντας τους απαράδεκτους διαγκωνισμούς για τα αξιώματα. Χτες συνεδρίασε το ΔΣ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κατάληψη της θέσης του προέδρου. Και αυτό, επειδή είναι δεδομένη η απόλυτη κυριαρχία συνολικά των παρατάξεων του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, είτε του αυθεντικού νεοφιλελεύθερου (εκφραστής του οποίου είναι η ίδια), είτε του συναινετικού - συνδιαχειριστικού (ΚΕΔ, «Δημοσιογραφική Ενότητα», αλλά και «Συσπείρωση»). Ετσι, ανεξάρτητα αν στο ΔΣ εμφανίζονται δύο φαινομενικά διαφορετικά μπλοκ δυνάμεων, είναι εξασφαλισμένο ότι οι αποφάσεις του θα είναι «αποφάσεις διαχείρισης» των προβλημάτων και κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοσιογράφων θα υπηρετούν. Γι' αυτό η παράταξη αυτή επιμένει σταθερά στη θέση «ψηφίστε μας για πρόεδρο, είτε απ' ευθείας είτε μέσω αντιπροσωπευτικού» και τίποτα άλλο.

Ιδια περίπου στάση κράτησε και η προσκείμενη στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «Συσπείρωση», με τη διαφορά ότι χειρίζεται δήθεν «πολιτικά» το θέμα της συγκρότησης. Σε συνεργασία με την προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ «Δημοκρατική Ενότητα», εμφανίζονται να εκφράζουν «το μπλοκ των δυνάμεων που είναι αντίθετες στο νεοφιλελευθερισμό» και να επιδιώκουν δήθεν «αριστερό προοδευτικό προεδρείο». Από την πλευρά της η ΚΕΔ, που εκφράζει ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ και την προηγούμενη διετία συνδιοικούσε την ΕΣΗΕΑ με τους «Δημοσιογράφους», ζήτησε «κινήσεις ενότητας» από τη «Συσπείρωση».

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (παράταξη στην οποία δρουν και κομμουνιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές - ριζοσπάστες δημοσιογράφους) σημείωσε για άλλη μια φορά ότι, με βάση το δεδομένο εντελώς αρνητικό για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων δημοσιογράφων συσχετισμό δυνάμεων στο ΔΣ, όποιο προεδρείο και αν εκλεγεί, και ανεξάρτητα από πρόσωπα, θα είναι αντιδραστικό, γιατί θα εκφράζει τις αποφάσεις αυτού του συσχετισμού. Και τόνισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει ή να συμμετάσχει σε προεδρείο της όποιας μορφής.

Στη χτεσινή συνεδρίαση η «Συσπείρωση» κατέθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για πρόεδρο (Αντ. Νταβανέλος που πήρε 5 υπέρ, 4 κατά και 2 λευκά) και στη συνέχεια πρότεινε την Ν. Νταουντάκη (επίσης 5 υπέρ, 4 κατά, 2 λευκά). Τέλος, ο Δ. Τσαλαπάτης πρότεινε τον Μπ. Αγρολάμπο που πήρε τις ίδιες ακριβώς ψήφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ