Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΟΣΠΕΡΤ
Προσανατολίζεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ, με ομόφωνη απόφαση της προχτεσινής τακτικής συνεδρίασής του. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία - η ημερομηνία θα προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα - ως απάντηση στη συνεχιζόμενη άρνηση της Διοίκησης της ΕΡΤ να προχωρήσει από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην κατάρτιση της επιχειρησιακής ΣΣΕ του 2009 για τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ομως, χτες η διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να σταματήσει τον ορισμό διαιτητή από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή - προκειμένου να υπογραφτεί νέα ΣΣΕ - και επικαλούμενη το άρθρο 56 του 3691/2008 για εξαίρεση των ΔΕΚΟ από τις διαδικασίες του ΟΜΕΔ και τη Διαιτησία, προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΟΜΕΔ.

Σε ό,τι αφορά την απεργιακή κινητοποίηση, το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ απέστειλε σχετικό εξώδικο προς την ΕΡΤ ΑΕ, τον πρόεδρό της Χρ. Παναγόπουλο, καθώς και στους υπουργούς Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο, Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά και υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ, Κ. Γκιουλέκα. Σ' αυτό αναφέρεται ότι «συνέπεια της αδιάλλακτης και απαράδεκτης αυτής πρακτικής είναι να παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (πλην των δημοσιογράφων) οι μόνοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα χωρίς ούτε ένα ευρώ αύξησης στις τακτικές αποδοχές μίας ολόκληρης χρονιάς». Σημειώνεται δε ότι η Διοίκηση παραμένει εκτεθειμένη και υπόλογη απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ «με την πρωτόγνωρη αυτή - για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες - πρακτική της, που εξυπηρετεί μόνο σχέδια εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αδιαφανών παράκεντρων εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ