Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ

Στo δικαστήριo μεταφέρθηκε χτες η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της διοίκησης της ΕΡΤ, μετά την άρνηση της τελευταίας να υπογράψει νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ για το 2009 με την Ομοσπονδία. Παράλληλα, η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσπαθεί να σταματήσει τον ορισμό Διαιτητή του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, που έχει οριστεί για σήμερα Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΟΜΕΔ, ζητώντας να σταματήσει ο ορισμός Διαιτητή, επικαλούμενη το άρθρο 56 του 3691/2008 για εξαίρεση των ΔΕΚΟ από τις διαδικασίες του ΟΜΕΔ και τη Διαιτησία. Να σημειωθεί ότι στον ΟΜΕΔ προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, μετά την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με την Ομοσπονδία. Η διοίκηση της ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι κλαδική Ομοσπονδία και όχι επιχειρησιακή και γι' αυτό δεν μπορεί να υπογράψει ΣΣΕ με την ΕΡΤ, η οποία είναι επιχείρηση.

Η κόντρα αυτή ξεδιπλώθηκε και στη χτεσινή εκδίκαση της αγωγής. Ομως, όπως καταγγέλλεται, από μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ στο «πλευρό» της διοίκησης της ΕΡΤ εμφανίστηκε σε ρόλο «αρωγού της εργοδοσίας» ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ), ο οποίος ελέγχεται από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Να σημειωθεί ότι η ΠΑΣΥΜΗΤΕ, μαζί με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οδηγών Αυτοκινήτων ΕΡΤ και την ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ (Πανελλήνιος Σύλλογος Παραγωγής Τεχνικών και Καλλιτεχνών Προσωπικού Κινηματογράφου Τ/Ο και Ρ/Φ ΕΡΤ ΑΕ), που ελέγχονται από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, έχουν διασπαστεί από την ΠΟΣΠΕΡΤ μη δεχόμενες τις αποφάσεις του 26ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το πρωί. Ανάλογα με τις εξελίξεις, το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ θα καθορίσει και τα επόμενα βήματά του. Ηδη, με απόφαση της τακτικής του συνεδρίασης προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων με αίτημα την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2009 για τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ