Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Συζήτηση για την «επιχείρηση» σπίλωσης του Π. Κοσιώνη

Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA καλούνται στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να δώσουν εξηγήσεις για την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος», που μεταδόθηκε στις 15 και στις 22 του Οκτώβρη και στην οποία ο εν λόγω δημοσιογράφος επιχείρησε το διασυρμό του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη. Την παρέμβαση του ΕΣΡ ζήτησε με επιστολή του προς το ΕΣΡ το μέλος του ΠΓ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ. Ο Ορέστης Κολοζώφ καταγγέλλει την προσπάθεια σπίλωσης του Π. Κοσιώνη από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος». Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην εν λόγω εκπομπή, με αφορμή αυτοκινητικό ατύχημα - όπως αναφέρει και ο Ορέστης Κολοζώφ - «έστησε» μια εκπομπή με στόχο την κατασυκοφάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ότι ο Π. Κοσιώνης εγκατέλειψε τον τραυματία. O «Κίτρινος Τύπος» με τη «φιλοξενία» του δικηγόρου του τραυματία διεξήγαγε μια ακόμη «δίκη», από την οποία απουσίαζε ο κατηγορούμενος. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατέφυγε επίσης σε αντιδεοντολογικές μεθόδους, αφού έκανε υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Π. Κοσιώνη με τον τραυματία.

Το ΕΣΡ στη σημερινή του συνεδρίαση έχει καλέσει επίσης σε ακρόαση εκπροσώπους του MEGA, @@@@@@@της εταιρίας «Τηλέτυπος», στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει με ποσοστό 10,3% έως 13,5% ο ΔΟΛ. Το ΕΣΡ μέσω των στοιχείων του τμήματος ελέγχου και διαφάνειας επιχειρεί έστω και προς το τέλος της θητείας του να «φωτίσει» στα πλαίσια των δυνατοτήτων του τις «διαπλεκόμενες» πτυχές και το ασυμβίβαστο των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με προμήθειες δημοσίου. Ηδη έχει τεθεί θέμα για τη συμμετοχή του ΔΟΛ στο ταξιδιωτικό γραφείο «Τράβελ Πλαν», το οποίο είχε συνάψει σύμβαση με το υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα το ΕΣΡ θα εξετάσει τη σύμβαση που κατάρτισε το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβρη του 1998 έως το Σεπτέμβρη του 2000 το «Τράβελ Πλαν» με τον ΟΤΕ. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 600.000.000 δρχ.

Και οι παραβιάσεις που αφορούν στην εμφάνιση ανηλίκων μέσα από τα δελτία ειδήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΡ. Συγκεκριμένα, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ για δελτία ειδήσεων που μεταδόθηκαν στις 18 και 20 του Οκτώβρη με «πρωταγωνιστές» ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, και τον κατηγορούμενο. Για το ίδιο θέμα έχουν κληθεί να δώσουν διευκρινίσεις εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών STAR, TEMPO και «DRTV Πελοποννησιακή Τηλεόραση». Να σημειωθεί ότι εκτός από το ανήλικο θύμα και το δράστη στα δελτία ειδήσεων υπήρξε και αναλυτική περιγραφή της κακοποίησης που διαπράχτηκε σε βάρος του μικρού κοριτσιού. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί για μία ακόμη φορά «φρόντισαν», μάλιστα, να δώσουν όλα τα στοιχεία για το θύμα, ενώ επιπλέον εμφανίστηκε και ο πατέρας του κοριτσιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ