Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απλήρωτοι στην «Εξπρές» και «εθελούσια» στον ΑΝΤΕΝΝΑ

Οξύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, με απολύσεις, εφαρμογή της λεγόμενης «εθελούσιας εξόδου», μη καταβολή δεδουλευμένων, καταστρατήγηση των συμβάσεων εργασίας, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.ά. Στο μεταξύ, παράταση δύο εβδομάδων, μέχρι τις 18 Σεπτέμβρη, πήρε το «τελεσίγραφο» της εργοδοσίας του ΑΝΤΕΝΝΑ προς τους εργαζομένους για να ...συμμετάσχουν στην «εθελούσια έξοδο», ενώ απλήρωτοι επί 9 μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα «Εξπρές», συμφερόντων Δ. Καλοφωλιά.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στην «Εξπρές» παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβρη του 2008, οι ασφαλιστικές εισφορές τους δεν καταβάλλονται στα Ταμεία, ενώ ο ιδιοκτήτης Δ. Καλοφωλιάς εξακολουθεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους, επιχειρώντας ανάμεσα σε άλλα να τους θέσει στην εκ περιτροπής εργασία. Χτες, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ. Εξέφρασαν το φόβο τους ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα δεδουλευμένα, ενώ δήλωσαν ότι αν μέχρι τις 10 Οκτώβρη δεν τους καταβληθεί το σύνολο των μισθών τους θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι στην εφημερίδα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Στο μεταξύ στον ΑΝΤΕΝΝΑ ανάστατο είναι το σύνολο των εργαζομένων για τις προθέσεις της εργοδοσίας και μετά το τέλος της παράτασης της δήθεν «εθελούσιας εξόδου», αφού ήδη υπάρχουν απειλές ότι θα ακολουθήσουν και απολύσεις. Αβέβαιο, όμως, είναι το εργασιακό μέλλον και για τους περίπου 17 δημοσιογράφους που εργάζονται στην εκπομπή «Αποδείξεις», με τον Ν. Ευαγγελάτο.

Την προσπάθεια των διοικήσεων του ΑΝΤ1 αλλά και του ALPHA να μειώσουν το προσωπικό των τηλεοπτικών σταθμών με απολύσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ). Παράλληλα, δηλώνουν για μία ακόμα φορά ότι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, ότι δε θα επιτρέψουν τη μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργολαβία, όπως είναι ο στόχος του ΑΝΤ1 και του ALPHA, αλλά και να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ καλεί όλους τους τεχνικούς σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην αποδεχθούν καμία απόλυση και να ενημερώσουν άμεσα το Σωματείο. Καλεί δε τους εργαζόμενους να οργανώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση. Με αποφασιστικότητα να δράσουν στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να δημιουργήσουν Επιτροπές Αγώνα στους χώρους εργασίας, παντού. «Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη για τη στάση της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Να οργανωθούν μαζικές αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων συντονισμένα. Να δυναμώσει ο αγώνας. Εμπρός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια κερδοσκοπίας που αναπτύσσονται σε βάρος των εργαζομένων», τονίζει το ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ