Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διάβημα διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό του 27χρονου

Διάβημα διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη σύλληψη και τον άγριο ξυλοδαρμό 27χρονου από αστυνομικούς, πραγματοποίησε προχτές η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου. Το διάβημα έγινε στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο τονίστηκε πως πρόκειται για σοβαρό περιστατικό κρατικής τρομοκρατίας, το οποίο συνέβη, μάλιστα, σε προεκλογική περίοδο, ενώ ζητήθηκε η απελευθέρωση του 27χρονου.

O 27χρονος είχε συλληφθεί στις 4 Σεπτέμβρη στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια επεισοδίων με αστυνομικές δυνάμεις. Οπως έχει καταγγελθεί από τον δικηγόρο του, η σύλληψή του έγινε αρκετή ώρα μετά την έναρξη των επεισοδίων και σε μακρινό σημείο από το χώρο όπου διεξήχθησαν. Πιάστηκε στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μπενάκη, όπου αστυνομικοί τον πέταξαν στο έδαφος και τον χτύπησαν με κλωτσιές στο στήθος και στα πλευρά, ενώ στη συνέχεια τον έδεσαν σε ένα δέντρο. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά, αφού ένα από τα τρία σπασμένα του πλευρά τρύπησε τον πνεύμονά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για αρκετές μέρες στον «Ευαγγελισμό».

Χτες, οδηγήθηκε στον 5ο τακτικό ανακριτή αντιμετωπίζοντας βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (κάθε μήνα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μη φύγει από τη χώρα). Τη συμπαράστασή της στον ίδιο και στην οικογένειά του, εξέφρασε εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Ο 27χρονος έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων δραστών - αστυνομικών, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ