Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
«Χαρίζει» οπτικοακουστικό υλικό

Καταγγελία των Ενώσεων Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και Β. Ελλάδας

Το οπτικοακουστικό υλικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έργο των εργαζομένων που δουλεύουν εκεί, συνεχίζει να προσφέρει απροκάλυπτα η διοίκηση της ΕΡΤ όχι μόνο στον ΑΝΤΕΝΝΑ, με τον οποίο δημιούργησε τον περασμένο Ιούλη «απευθείας ειδική Σύνδεση μέσω Οπτικής Ινας», αλλά και στους υπόλοιπους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η διοίκηση της ΕΡΤ «χαρίζει» το οπτικοακουστικό υλικό είτε με τη μέθοδο των «pull» συνδέσεων είτε με κασέτες.

Με τον τρόπο αυτό παγιώνεται το «ξεπούλημα» του ραδιοτηλεοπτικού έργου των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετατρέποντάς τους έμμεσα σε ενοικιαζόμενους, ενώ οι εργασιακές θέσεις στους ιδιωτικούς σταθμούς σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζονται. Ηδη, τον τελευταίο χρόνο, ο ALPHA έχει εφαρμόσει δύο φορές το πρόγραμμα της λεγόμενης «εθελούσιας εξόδου» και μία φορά ο ΑΝΤΕΝΝΑ, όπου ένα μεγάλο μέρος από το εργατικό δυναμικό που έχει αποχωρήσει ήταν τεχνικοί. Μάλιστα, πολλές είναι οι καταγγελίες ότι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενα συνεργεία από τεχνικούς ή λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Το γεγονός της «προσφοράς» του οπτικοακουστικού υλικού από τη διοίκηση της ΕΡΤ στους τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλεται για μία ακόμη φορά από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ). Σε σχετική ανακοίνωση τα ΔΣ των Ενώσεων καταγγέλλουν ότι η δημόσια τηλεόραση ξεχνά ότι «στηρίζει τη λειτουργία της στις καθόλου ευκαταφρόνητες συνδρομές που πληρώνει κάθε μήνα ο ελληνικός λαός» και συνεχίζει «να εκμεταλλεύεται το έργο των συναδέλφων εργαζομένων στην ΕΡΤ».

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας της διοίκησης της ΕΡΤ είναι «οι καναλάρχες να προβαίνουν σε αθρόες απολύσεις ή να ζητούν από τους εργαζομένους τους "εθελούσια αποχώρηση". Ετσι η ΕΡΤ όχι μόνο δεν ανταποδίδει τη συνδρομή μας με κοινωνικό έργο, αλλά αντίθετα συμβάλλει κατά μέγιστο ποσοστό στη δραματική μείωση των θέσεων εργασίας του χώρου μας και στον περαιτέρω πλουτισμό των εργοδοτών μας», καταγγέλλεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, τα Διοικητικά Συμβούλια επανειλημμένα έχουν καταγγείλει στη Διοίκηση της ΕΡΤ και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες την παραπάνω τακτική, να «χαρίζεται» δηλαδή οπτικοακουστικό υλικό μέσω της οπτικής ίνας που συνέδεσε την ΕΡΤ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, όμως αυτοί εξακολουθούν να κωφεύουν.

Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, δεν πρόκειται να αφήσουν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και ότι θα βάλουν «στοπ» στην αυθαιρεσία αυτή της Διοίκησης της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ