Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΕΡΡΕΣ
Απευθυνόμαστε σε όσους αντιλαμβάνονται ότι «δεν πάει άλλο»!

Στη μαζική εκδήλωση του 35ου Φεστιβάλ μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος

«Ολοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα, ένα ρεύμα αντίστασης, αντεπίθεσης που θα γίνει το ποτάμι της αλλαγής και ανατροπής. Εμπρός λοιπόν, στις 4 Οκτώβρη, να πέσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να βγάλουμε δυνατό το ΚΚΕ, δυνατό το λαό. Για ν' αρχίσει πια να διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες του και όχι να παζαρεύει τη μιζέρια του». Με αυτά τα λόγια ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, απευθύνθηκε στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία των Σερρών που το βράδυ του Σαββάτου, συμμετείχε μαζικά στις εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» στο προσκλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και πήραν μέρος στις εκδηλώσεις που έγιναν στο θερινό θεατράκι των Σερρών. Δήλωσαν την απόφασή τους να δώσουν μαζί με τους κομμουνιστές τη μάχη, ώστε στις 4 του Οκτώβρη να βγει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ. Για να τους χαλάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια.

«Αναμφισβήτητα μεγάλο μέρος του λαού καταλαβαίνει ότι την επόμενη μέρα έρχεται θύελλα νέων αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Γι' αυτό ακριβώς, το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί μια "ισχυρή" κοινοβουλευτικά κυβέρνηση, με "νωπή", όπως λένε εντολή χωρίς να έχει συγκεντρώσει μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια, ώστε να τα επιβάλει.

Πολλά από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη αποφασιστεί από την ΕΕ, ιδιαίτερα στη Σύνοδο της Πράγας στις 7 Μάη.

Σας το είχαμε πει στις Ευρωεκλογές. Αυτές οι αποφάσεις συμφωνήθηκαν και από τις κεντροδεξιές και από τις ονομαζόμενες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Εχουν συμφωνηθεί και υπερψηφιστεί και από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του γενικού σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ. Ενα είναι δεδομένο: Πως το κεφάλαιο, οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και η ΕΕ έχουν τη διαβεβαίωση και την εγγύηση και από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, ότι θα τα εφαρμόσουν όποιος και αν βγει, αυτοδύναμος ή με συμμαχία», σημείωσε ο Θ. Παφίλης.

«Από αυτό το βήμα απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά ιδιαίτερα σε όσους συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα. Στους εργατοϋπάλληλους, στη φτωχή αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, όσους έχουν σκιρτήματα αντιλαμβανόμενοι ότι "ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ".

Στους ριζοσπάστες, στους αριστερούς που ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές μαζί μας καταλαβαίνουν τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος, κατανοούν την ανάγκη συνολικής ανατροπής.

Τους λέμε θαρρετά: ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΚΕ», προέτρεψε ο Θ. Παφίλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ