Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αμέτρητα τραγικά παιδιά

Στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» θα πραγματοποιηθεί (21-27/9, 9 μ.μ.) αφιέρωμα με θέμα «Κακοποιημένο παιδί - Η γυμνή αλήθεια». Θα παρουσιαστούν στοιχεία, μαρτυρίες, εικόνες, μουσικές, ταινίες, αποσπάσματα της παράστασης «Τα ορφανά», φωτογραφίες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γιούνισεφ: Από κακοποίηση και παραμέληση πεθαίνουν κάθε βδομάδα: 2 παιδιά στην Αγγλία και Γερμανία, 3 στη Γαλλία, 4 στην Ιαπωνία, 27 στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2000 πέθαναν 57.000 παιδιά από κακοποίηση και παραμέληση, που διαπιστώθηκε, και γι' αυτό ως αιτία θανάτου τους έχει αναγραφεί η λέξη «Δολοφονία».

Στο αφιέρωμα θα μετάσχουν οι φορείς: Γιούνισεφ, «Χαμόγελο του Παιδιού», «Συνήγορος του Πολίτη» και πνευματικοί άνθρωποι. Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και η ερμηνεύτρια Βικτωρία Ταγκούλη θα παρουσιάσουν τραγούδια και νανουρίσματα. Κάθε βραδιά θα κλείνει με αποσπάσματα της παράστασης «Τα ορφανά» του Λάιλ Κέσλερ, σε προσαρμογή Κοραή Δαμάτη, με τους Παναγιώτη Μπρατάκο, Στέλιο Καλαϊτζή, Κώστα Ανταλόπουλο (Είσοδος ελεύθερη, κράτηση θέσεων στο 210.5242211, 13).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ