Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Στο υψηλότερο σημείο από το 1995 έφτασε ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία το τρίμηνο μέχρι τον Ιούλη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, οι άνεργοι έχουν φτάσει τα 2.470.000 ή στο 7,9% του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Το τρίμηνο στο οποίο αφορούν τα στοιχεία, ο αριθμός όσων έχουν μείνει χωρίς δουλειά αυξήθηκε κατά 210.000.

ΚΙΝΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Μεγάλη επενδυτική συμφωνία με την Κίνα, ύψους 16 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Βενεζουέλα, για την εξερεύνηση πετρελαίου στον ποταμό Ορινόκο. Παρόμοια συμφωνία σύναψε μόλις πρόσφατα η Βενεζουέλα και με τη Ρωσία, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20 δισ. δολάρια. Ο Πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες ανέφερε ότι οι συμφωνίες αυτές θα ενισχύσουν την παραγωγή αργού της Βενεζουέλας κατά περίπου 900.000 βαρέλια ημερησίως.

ΡΩΣΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Απολύσεις 14.000 υπαλλήλων σχεδιάζει έως το τέλος του έτους ο ρωσικός όμιλος GAZ, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη χαμηλή ζήτηση που έχει προκαλέσει για τα μοντέλα της η παγκόσμια κρίση. Σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης, η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε περικοπή 2.417 θέσεων εργασίας, αλλά εκπρόσωπος του ομίλου ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε τις μαζικές απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ