Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΝΩΛΙΑ ΔΑΡΑΝΔΟΥΡΑΚΗ
ΜΑΝΩΛΙΑ ΔΑΡΑΝΔΟΥΡΑΚΗ
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, συζύγου, πατέρα και παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ από την Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Ολγα Φωστηροπούλου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΠΑΡΛΑΚΟΓΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τιμώντας τους αγώνες του, δε θα πάψουν να τον θυμούνται και να τον μνημονεύουν.

Στη μνήμη του και προς τιμήn του 16ου Συνεδρίου προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Αναστασία Παρλάκογλου

* * *

Φωτ.

Στις 7 Νοέμβρη 2000 έγινε στο Αγρίνιο η κηδεία του αγωνιστή ΑΝΔΡΕΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 78 χρόνων. Υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής του λαϊκού κινήματος. Στην κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και τραυματίστηκε σε μάχη. Πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε θάνατο. Κρατήθηκε στις φυλακές 19 ολόκληρα χρόνια.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας προσφέρει στην ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 20.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη κλείνουν 5 χρόνια από τότε που η ανίατη αρρώστια πήρε από κοντά μας την πάντα αξέχαστη και λατρευτή σύζυγό μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ Σταμούλη-ΚΑΡΥΔΟΥ. Παιδί Πολιτικών Προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία, σπούδασε Ιατρική και μετά τον επαναπατρισμό της πρόσφερε τις υπηρεσίες της στους συνανθρώπους της, οι οποίοι καθημερινά δείχνουν ότι θα τη θυμούνται για πάντα.

Στη μνήμη της και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω, στο κόμμα του εργαζόμενου λαού, 30.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κρυόβρυσης Πτολεμαΐδας.

Ο σύζυγος Α. Καρύδης

* * *

Φωτ.

Στις 27 Σεπτέμβρη 2000 άφησε την τελευταία πνοή του ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Σταθμός Μουριές Κιλκίς το 1925 από γονείς προοδευτικούς αγρότες. ΕΠΟΝίτης στην κατοχή, αγωνίστηκε και αυτός ενάντια στους κατακτητές και έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Μετά την Απελευθέρωση, κυνηγημένος για την αντιστασιακή δράση του, αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ. Πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι και ονομάστηκε Λοχαγός.

Με το τέλος του εμφύλιου, Πολιτικός Πρόσφυγας στην Τασκένδη, εργάστηκε στις οικοδομές και δημιούργησε οικογένεια.

Με τον επαναπατρισμό του, συνέχισε να παίρνει μέρος στις λαϊκές κινητοποιήσεις, παρά τη σοβαρά κλονισμένη υγεία του. Εμεινε πάντα πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Καλλιόπη, τα παιδιά, η νύφη του, ο γαμπρός και τα εγγόνια του, που θα τον θυμούνται πάντα, προσφέρουν 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης, και 15.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη σύζυγός μου ΜΑΝΩΛΙΑ ΔΑΡΑΝΔΟΥΛΑΚΗ. Ο χρόνος κυλά, αλλά ο πόνος μένει. Σε κάθε βήμα μου στο σπίτι, στον κήπο, στην εξοχή, στην Κρήτη, ή στην ανάμνηση των ταξιδιών μας σε όλη την Ελλάδα, νομίζω ότι βλέπω τη μορφή της γαλήνια, όπως ήταν πάντα.

Στη μνήμη της προσφέρω 25.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης.

Ανδρέας Δαρανδουλάκης

* * *

Φωτ.

Στις 5 Οκτώβρη 2000 έφυγε από κοντά μας ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΣΗΣ,ο αγωνιστής, ο αντάρτης, ο «καβαλάρης», ο σύνδεσμος των απελευθερωτικών δυνάμεων του ΕΑΜ της Βόρειας Εύβοιας. Εφυγε εκείνος που τον διέκρινε η αξιοπρέπεια, η τιμιότητα, η ηθική και η πίστη στα ιδανικά του αγώνα για μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία.

Ο Αλ. Πέτσης γεννήθηκε στις αρχές του 1920 στις Καματριάδες Εύβοιας. Στα 22 χρόνια του εντάχθηκε στο ΕΑΜ και αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Η πατρίδα του τον τίμησε με δυο Μετάλλια Ανδρείας.

Η οικογένειά του τιμά τη μνήμη του και προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ιστιαίας.

  • Επίσης στη μνήμη του Αλ. Πέτση και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο Θανάσης Καραγκούνης προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Διαμαντή),ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΤΣΙΠΗ (Λοκρού), ΛΑΚΗ ΣΙΑΤΡΑ (Σβέρνα), ΛΟΥΚΑ ΡΙΖΟΜΑΡΚΟΥ (Λευτέρη), ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΘΟΥΛΗ (Καλυβιώτη), και των άλλων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι οποίοι έπεσαν στον αγώνα, ο αντιστασιακός Κώστας Πεντεδέκας προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, ως δεύτερη δόση, 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ