Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ
ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ
φωτό

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΟΥ, από το Καρκινάγρι Ικαρίας, κομμουνιστή ως το τέλος της ζωής του, ομήρου των Γερμανών στο Νταχάου, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ναυτεργατών, 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη των:

ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗ

ΚΟΛΙΑΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΣΤΕΛΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΡΙΓΓΑ

ΔΕΣΤΟΥΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ο Αγγελος Κοκινάκης προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ναυτεργατών.

***

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΓΙΩΤΗ που έφυγε από τη ζωή στις 11 Σεπτέμβρη 2009, ο γιος της και η νύφη της προσφέρουν στην ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

***

φωτό 2

Ακριβέ μου και πολυαγαπημένε μου συναγωνιστή ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟ δε βρέθηκα κοντά σου, να σου απευθύνω το στερνό αντίο. Σ' εσένα που τα ιδανικά της ΕΠΟΝ τα αποτύπωνες με το χρωστήρα σου στα ταμπλό των εκδηλώσεών μας. Ακριβή κληρονομιά που θα σε θυμίζουν πάντα, γιατί αγωνιστές σαν κι εσένα δεν πεθαίνουν, μένουν ζωντανοί στο νου και στις καρδιές μας.

Μαζί με τους δύο αδελφούς μου, το ΓΕΡΑΣΙΜΟ (ΛΑΕΡΤΗ), γραμματέα της ΕΠΟΝ που έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου 1998 και τον ΤΑΣΟ, υπεύθυνο του ΕΠΟΝίτικου Τύπου που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 13 Ιουλίου 1944, θα βρίσκεστε στην πρωτοπορία των εκδηλώσεων και αγώνων μας για την επίλυση των προβλημάτων, της ΚΝΕ γιατί τα νιάτα είναι όπως τότε στην ΕΠΟΝ της γης η ελπίδα, που δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για Λευτεριά - Εθνική Ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στη μνήμη σου και στη μνήμη των δύο αδελφών μου προσφέρω 500 ευρώ στο ΚΚΕ για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Μαριάνθη Γαλιατσάτου - Αννινου

***

φωτό

Στις 22 Ιούλη 2009, έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΡΑΠΤΗ, σύζυγος του αγωνιστή Γιάννη Ράπτη(Κοντοβράκη). Γεννήθηκε το 1926 στο Μαυρομμάτη Θηβών. Κατοικούσε μόνιμα με τον σύντροφό της στη Λούτσα Αττικής. Στη χιτλεροφασιστική κατοχή, μαζί με όλα τ' αδέλφια της, πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο αδελφός της Γιώργος Λάμπρου που υπηρετούσε στη Χωροφυλακή, άνοιξε τις φυλακές Λιβαδειάς στους αντάρτες της Παρνασσίδας του ΕΛΑΣ και απελευθέρωσαν τους κρατουμένους. Κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο «Ασσος». Στον Εμφύλιο κατατάχτηκε στο ΔΣΕ στο τμήμα του Κρόνου και σκοτώθηκε το 1948. Αντάρτισσα βγήκε στο ΔΣΕ και η Χαρίκλεια, καθώς και η αδερφή της Παναγιώτα. Υπηρέτησε στα τμήματα της 2ης Μεραρχίας υπό τον Διαμαντή. Ηταν γενναία μαχήτρια, στάλθηκε και στη Σχολή αξιωματικών και ονοματίστηκε Ανθυπολοχαγός. Το 1949, μετά την ήττα του ΔΣΕ, έμεινε στην Παρνασσίδα με τις ομάδες της 88 Μονάδας Γκούρα - Πεντεδέκα. Με τον Κοντοβράκη παντρεύτηκε στο βουνό. Και έζησαν μαζί 60 χρόνια. Το 40ήμερο μνημόσυνό της έγινε στην Καλοσκοπή, όπου ενταφιάστηκε, στο χωριό του άντρα της. Παραβρέθηκαν πολλοί συναγωνιστές και φίλοι τους.

Γιάννης Μαλαγάρης
Γιάννης Μαλαγάρης
Στη μνήμη της, ο σύντροφός της Γιάννης Ράπτης προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

***

φωτό 2

Στη μνήμη της ΑΝΝΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΜΗΝΑ, του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, των συναγωνιστριών: ΓΕΩΡΓΙΑΣ και ΒΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και του αξέχαστου συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΑΓΑΡΗ, επικεφαλής του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, προσφέρουμε για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πυθαγόρειου Σάμου.

Μήτσος και Καίτη Καραμηνά, ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μυτιληνιών Σάμου

***

Στη μνήμη των γονιών μου αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Ριζαριό Τρικάλων, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ. Η μάνα μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, εκτελέστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αφήνοντας ορφανά εννέα παιδιά ηλικίας από τριών μέχρι είκοσι ετών και αφού, πρώτα, έκαψαν το σπίτι μας και όλα τα υπάρχοντα. Ο πατέρας μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου 1981, πιστός στο ΚΚΕ.

Βάιος Παπαποστόλου

***

φωτό 2

Στη μνήμη των συντρόφων, μελών του ΚΚΕ, ΒΕΡΛΗ ΑΝΤΩΝΗ και ΠΟΥΛΑΚΗ ΗΛΙΑ, ανιδιοτελών και πρωτοπόρων αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, πιστών στη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Οι σύντροφοί τους από την ΚΟΒ Δάφνης του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στις 28 Σεπτέμβρη κλείνουν 36 χρόνια απ' τη μέρα που η γνωστή επάρατη αρρώστια πήρε απ' τη ζωή τη γυναίκα μου, τη ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ - ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, πριν κλείσει τα 46 χρόνια της. Ημασταν, τότε, στην Πολωνία, πολιτικοί πρόσφυγες. Οπως, ως τώρα, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στη μνήμη της καθώς και στη μνήμη του πατέρα της ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» ενίσχυση 100 ευρώ.

Συντροφικά Ν.Π. Καραθάνος


ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ
ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Λαέρτης)
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Λαέρτης)

ΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

Αντώνης ΒΕΡΛΗΣ
Αντώνης ΒΕΡΛΗΣ

 ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΡΑΠΤΗ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΡΑΠΤΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ