Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
1Οο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΕΠ
Στο φόντο έντασης της εργοδοτικής τρομοκρατίας

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες, μπροστά στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου που απαντά στις νέες διώξεις συνδικαλιστών

Μέσα σε συνθήκες έντασης της εργοδοτικής τρομοκρατίας, που αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση και αλληλεγγύη συνολικά της εργατικής τάξης, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη, το 10ο Συνέδριο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Στις εργασίες αναδείχθηκε ότι, παράλληλα, την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς εντείνει η επίθεση στο όνομα της κρίσης που χτυπά και τον κλάδο του «μπουκαλιού», με συνέπειες που φαίνονται καθημερινά, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου ανανέωσαν το ραντεβού τους στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία, που προκηρύχτηκε με αφορμή τη νέα δίωξη συνδικαλιστών της ΠΟΕΕΠ, τους οποίους με στημένες και χαλκευμένες κατηγορίες η εργοδοσία σέρνει στα δικαστήρια. Στο πλαίσιο της απεργίας, αύριο, Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, θα γίνει συγκέντρωση, έξω από στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Κ. Αρτεμίου, καθώς και στον απολογισμό δράσης επισημάνθηκε ότι την τελευταία τριετία η ΠΟΕΕΠ έδωσε μάχες για τη διασφάλιση και διεύρυνση των θέσεων εργασίας, ενάντια σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και ενάντια στη «μαύρη εργασία», για την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων. Πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και στις επίμονες διώξεις των συνδικαλιστών των σωματείων της Ομοσπονδίας.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα δυναμώσουν τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου για την αποτελεσματικότερη απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής. Καταδίκασε τις διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών του κλάδου, υπογραμμίζοντας ότι με την ενεργή συμπαράσταση των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και ολόκληρου του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, οι επιθέσεις αυτές και όλα τα σχέδια θα αποτύχουν, όπως απέτυχαν και μέχρι σήμερα.

Επισήμανε ότι η ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα θα ανοίξει το δρόμο για ένα κίνημα γερό, μαζικό, αποφασισμένο να προχωρήσει στη διεκδίκηση αιτημάτων που να ικανοποιούν τις εργατικές λαϊκές ανάγκες, που θα είναι σε θέση να προβάλλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο τόπος, το δρόμο που λέει ότι ο πλούτος που παράγεται να πηγαίνει στον παραγωγό του.

Οι εργασίες του Συνεδρίου έκλεισαν την Κυριακή με την εκλογή της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ