Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ΚΑΠ καταστρέφει τους κτηνοτρόφους

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Γ. Τούσσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην καταστροφή τους κτηνοτρόφους και τις μικρές μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, υπογράμμισε, με δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κρίση της αγοράς γάλακτος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας. Μόνη λύση, τόνισε, είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και της συμμαχίας των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:

«Η ΚΑΠ έχει σαν στόχο την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων μέχρι το 2015, αφήνοντας έκθετους τους μικρομεσαίους παραγωγούς στην ασυδοσία των μονοπωλίων και των καρτέλ που ελέγχουν την παραγωγή και εμπορία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η μείωση των τιμών παραγωγού σε εξευτελιστικά επίπεδα και η διαρκής αύξηση των συντελεστών κόστους οδηγούν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στην καταστροφή και την οριστική εγκατάλειψη της δραστηριότητάς τους, ενώ αυξάνουν τα κέρδη των καρτέλ.

Η καπιταλιστική κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων που φορτώνουν τα βάρη της στους εργαζόμενους οξύνουν το πρόβλημα, γιατί οδηγούν πλατιά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και τα αναγκάζουν να περιορίσουν τη ζήτηση απαραίτητων και βασικών διατροφικών προϊόντων όπως το γάλα.

Στην Ελλάδα, ελλειμματική στο γάλα, επιβάλλονται ποσοστώσεις και πρόστιμα, καταστρέφοντας τις παραγωγικές δυνατότητες και εξυπηρετώντας τα καρτέλ που αυξάνουν τα κέρδη τους από τις μειώσεις των τιμών παραγωγού, ενώ επιβάλλουν αυξήσεις στις τιμές καταναλωτή.

Απαιτείται η θέσπιση κατώτατων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, η κατάργηση των καρτέλ και η ανάπτυξη παραγωγικών συνεταιρισμών για φτηνά και ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, η αύξηση μισθών και συντάξεων, η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυτό σημαίνει σύγκρουση με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερών και κεντροδεξιών συμμαχιών. Μόνη λύση, τόνισε, η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και της συμμαχίας των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ