Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ψηφιακή ... εκπομπή

Η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος πραγματοποιήθηκε χτες από το Ξυλόκαστρο. Η εκπομπή έγινε από την DIGEA, την ιδιωτική εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, «Μακεδονία TV», MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, μέχρι το τέλος του χρόνου θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ στις αρχές του 2010 στον «ψηφιακό χορό» θα μπουν η Πάτρα και η Λάρισα, εφόσον όμως η αγορά θα είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και θα έχει ολοκληρωθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο, που μέχρι σήμερα εκκρεμεί. Για τον εξοπλισμό αυτό, η ελληνική οικογένεια καλείται για μία ακόμη φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καταβάλει περίπου το ποσό των 60 ευρώ για να αποκτήσει τον αποκωδικοποιητή ή σε άλλη περίπτωση να προχωρήσουν στην αλλαγή της ...τηλεόρασής τους.

Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ, πρέπει να γίνει έως το τέλος του 2012. Κατά την περίοδο μετάβασης και λόγω της έλλειψης συχνοτήτων, συγκεκριμένες περιοχές θα χάσουν το αναλογικό σήμα ακόμη και μέσα στο 2009, με αποτέλεσμα περίπου 40.000 οικογένειες να αναγκαστούν να προμηθευτούν τους αποκωδικοποιητές προκειμένου να δουν τηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ