Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
Να γίνει μπροστάρης στον αγώνα

 Αρχίζει σήμερα  το 15ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό του, μέσα από το οποίο  η ΔΑΣ  καλεί σε ενίσχυσή της για αλλαγή της πορείας  του Εργατικού Κέντρου

Ξεκινούν στις 9.30 π.μ. οι εργασίες του 15ου απολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου που θα ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ τις προσεχείς μέρες θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και θα συμμετάσχουν 108 αντιπρόσωποι σωματείων, αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το αποτέλεσμά του θα κρίνει εάν το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της ανυποληψίας, της αγωνιστικής απραξίας που επέβαλλαν τα τελευταία χρόνια οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΑΤΕ (Αυτόνομη Παρέμβαση) και ΔΑΚΕ ή αν ανακοπεί και ανοίξει μια σελίδα δημοκρατική, αγωνιστικής ανασυγκρότησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ώστε να γίνει μπροστάρης στην πάλη των εργαζομένων.

Την ανάγκη αλλαγής πορείας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, σε ταξική - αγωνιστική κατεύθυνση, επισημαίνει η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, καλώντας τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της. Μιλώντας στο «Ρ» ο Τάκης Τριανταφυλλάκος, στέλεχος της ΔΑΣ τονίζει: «Απέναντι στην ολομέτωπη, σκληρή, ταξική και αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ΟΝΕ, απέναντι στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει την αντεργατική πολιτική της στη συνείδηση της εργατικής τάξης και απέναντι στη φιλοκυβερνητική και φιλεργοδοτική στάση που κρατά η πλειοψηφία του ΔΣ στο ΕΚΒ, όπως και στη ΓΣΕΕ, βρίσκεται η αγωνιστική - ταξική πρόταση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Για ν' ανοίξει μια νέα σελίδα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, καλούμε τους αντιπροσώπους των σωματείων που συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης να στηρίξουν και να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ευρύ ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ για μια αγωνιστική πορεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που θα είναι αντάξια της ιστορίας του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ