Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να φτάσει παντού

Στη μάχη της τελικής ευθείας στάθηκε, ανάμεσα σε άλλα, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας χτες στη συγκέντρωση του Κόμματος στα Χανιά

Ο Θ. Κωνσταντινίδης στο βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης
Ο Θ. Κωνσταντινίδης στο βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης
Να μετατραπούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις 4 του Οκτώβρη σε παρακαταθήκη αγώνα και προοπτικής, κάλεσε από τα Χανιά της Κρήτης ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο νομό. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεφυροπλάστιγγας με ξεχωριστή την παρουσία της νεολαίας, των νέων εργαζομένων αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας, που δίνουν ήδη με αποφασιστικότητα τη μάχη του ψηφοδελτίου. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε η Αντζελα Αλαμάνου, υποψήφια βουλευτής Χανίων του ΚΚΕ.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης στην ομιλία του τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθορίζεται από την πολιτική του κεφαλαίου. Δε θέλουν και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στηρίζουν την πολιτική της συγκέντρωσης του κεφαλαίου, απεχθάνονται τον κοινωνικό έλεγχο. Δεν μπορούν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τις περιοδικές οικονομικές κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαμόρφωση ευνοϊκού θεσμικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει νέα επιχειρηματικά κέρδη στην πλουτοκρατία.

Σήμερα και τα δύο κόμματα, ανεξάρτητα από τις διαφορές στη συνθηματολογία τους, υπόσχονται καθαρά την εξασφάλιση της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου. Οι θέσεις και τα προγράμματα τους είναι καθαρά, είναι ταξικά, στηρίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, στηρίζουν το κεφάλαιο. Γι' αυτό ακριβώς αυτές οι πολιτικές είναι επικίνδυνες για το λαό και τη νεολαία, είναι αντιδραστικές και βάρβαρες.

Η πολιτική που καθορίζεται από τα συμφέροντα του ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, η πολιτική δηλαδή που υλοποιούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είτε σε περίοδο ανόδου, είτε σε περίοδο ύφεσης, παίρνει πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις, είναι αδύνατο να καταργήσει, να περιορίσει την ανεργία, να μειώσει και βεβαίως πολύ περισσότερο να καταργήσει την κοινωνική αδικία, είναι αδύνατο να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες κοινωνικές ανάγκες.

Οι δυνάμεις του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ, σε καιρούς δύσκολους για το κίνημα, στήριξαν όλες τις επιλογές του ιμπεριαλισμού, πρωτοστατώντας στην υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, κλείνοντας το μάτι στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας συντασσόμενοι με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που κατηγόρησε το κίνημα ότι θέτει μαξιμαλιστικούς στόχους συντασσόμενος με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σήμερα που το κίνημα αντιστέκεται και έχει άνοδο καιροσκοπεί, χρησιμοποιώντας αριστερή φρασεολογία, αλληθωρίζοντας προς την κάλπη.

Εμείς το λέμε καθαρά: Η πολιτική του είναι πολιτική παραπλάνησης, αντικειμενικά βάζει εμπόδια στην άνοδο του κινήματος. Για άλλη μια φορά θα το τονίσουμε: Δεν μπορεί να είσαι και με την Ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση και με τα συμφέροντα του μικρομεσαίου αγρότη, του μικρού επιχειρηματία και πολύ περισσότερο με τα συμφέροντα του εργάτη και της εργάτριας.

Ενας δρόμος υπάρχει για να βγει κερδισμένος ο λαός - τα λαϊκά στρώματα: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποδυναμωθούν αποφασιστικά. Και το ΚΚΕ να ενισχυθεί, να βγει και απ' αυτή τη μάχη ισχυρό. Οσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει το ΚΚΕ στις 4 του Οκτώβρη, τόση δύναμη θα έχει το λαϊκό κίνημα να αποσπάσει κατακτήσεις. Τόσο πιο ισχυρό θα γίνει το λαϊκό κίνημα. Στις λίγες μέρες που έμειναν δίνουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να φτάσει παντού. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε νέα και νέο, πόρτα πόρτα, θαρρετά με τα κόκκινα ψηφοδέλτια στο χέρι και με όπλο τις θέσεις μας, την πρότασή μας που δίνει πραγματική διέξοδο στα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ